Черкаські лісівники передали 400 саджанців у прифронтову Авдіївку

16.04.2021
Черкаські лісівники передали 400 саджанців у прифронтову Авдіївку

Авдіївка позеленішає. Не політично, а екологічно. (Фото з сайта vikka.ua.)

Із Черкащини місцеві лісівники передали 400 саджанців дерев та кущів на Донеччину — для озеленення Авдіївки.

 

Це третій такий зелений подарунок для цього міста за останні роки.


Як повідомили «УМ» у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, керівництво Авдіївки звернулося з проханням про допомогу.

 

Оскільки через бойові дії чимало зелених насаджень було знищено, міська влада планує озеленити території біля шкіл, дитячих садочків.


За словами начальника Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Дзюбенка, цього разу до доброї справи долучилися усі десять держлісгоспів Шевченкового краю.

 

«Ми передали саджанці липи, дуба червоного,  клена, ясена, калини, берези,  самшитів, туй, ялівців, — розповів він. — Наші лісівники відправили саджанці з добрими помислами та найкращими побажаннями, тож, сподіваємося, що нові насадження приживуться та будуть радувати жителів Авдіївки».


Лісівники Черкащини традиційно підтримують ініціативи з озеленення. Днями вони допомогли на території спеціалізованої школи №18 посадити калинову та ялівцеву Алею слави на честь 240 захисників України з Черкащини, які загинули, захищаючи усіх нас від російської агресії. Калину для алеї надав Смілянський держлісгосп, а ялівець — Черкаський держлісгосп.