Жіноча збірна України з теннісу розпочала підготовку до матчу Кубка Біллі-Джин Кінг проти Японії

14.04.2021
Жіноча збірна України з теннісу розпочала підготовку до матчу Кубка Біллі-Джин Кінг проти Японії

У рідних стінах Еліна Світоліна хоче якомога краще зіграти проти Японії. (Фото пресслужби ФТУ.)

У період, коли через коронавірус Міжнародна тенісна федерація призупинила офіційні змагання на рівні національних збірних, відбувся ребрендинг жіночого Кубка Федерації.

 

У вересні минулого року його перейменували на Кубок Біллі-Джин Кінг — на честь знаної американської тенісистки.


Водночас у федерації залишилися нерозв’язаними окремі турнірні питання з минулого, зокрема оновлений склад учасників Світової групи.


Іще в 2019 році жіноча збірна України виборола довгоочікуване право на участь у «плей-оф» Світової групи тоді ще Кубка Федерації. Торік, у квітні, «синьо-жовті» мали зіграти відповідальний поєдинок за підвищення в класі проти збірної Японії.


Через коронавірус візит української команди до Країни Східного Сонця кілька разів переносився.


Зрештою, у Міжнародній федерації тенісу вирішили взагалі перенести цей поєдинок з Японії до України, аби країну-господарку майбутньої Олімпіади не наражати на додаткові коронавірусні ризики.

 

Приймати ж гостей із Японії у Федерації тенісу України вирішили в Чорноморську.

 

Завдяки матчам національних збірних у ФТУ з’явилася можливість познайомити вітчизняних шанувальників спорту з новими тенісними центрами України.


Так, кілька тижнів тому чоловіча збірна України в «Маріна Тенніс Клаб» у селі Погреби під Києвом провела поєдинок Кубка Девіса проти збірної Ізраїлю. Раніше й чоловіча, й жіночі українські команди грали свої кубкові матчі на кортах тенісного комплексу «Кампа» в Бучі, котрий також розташований у передмісті нашої столиці.


Виїзд жіночої збірної України до Чорноморська (до перейменування — Іллічівськ) — нова сторінка в «екскурсійній» історії вітчизняного тенісу.


Утім не знайомий широкому загалу «Еліт Тенніс Клаб» на Одещині має тісний стосунок до прими вітчизняного тенісу Еліни Світоліної, де, як виявляється, вона робила свої перші кроки до зірок.


«Тут у дитинстві я провела дуже багато годин на кортах. Ми завжди тут тренувалися. Рано-вранці приїздили сюди на тренування, а вже потім я їхала до школи. Із цим місцем пов’язано багато моїх теплих спогадів та вражень. Виступала також тут я й на турнірах, тож це особливе для мене місце», — так прокоментувала своє повернення до знайомого міста Еліна.


Наприкінці тижня (16-17 квітня) у Чорноморську на Світоліну та її партнерок по збірній чекає відповідальна дуель з японськими тенісистками. На непростий поєдинок капітан української команди Михайло Філіма, окрім п’ятої ракетки планети, покликав Марту Костюк, Катерину Завацьку, Надію та Людмилу Киченок.


Лідерка збірної України не приховує, що на її плечі ляже подвійна відповідальність, адже переможний результат доведеться здобувати на очах своїх земляків.


Щоправда, через коронавірусні обмеження глядачів на трибунах буде обмаль. Не виключено, що основними вболівальниками українок будуть їхні родичі. Однак Світоліна обіцяє, що постарається якнайкраще зіграти свої матчі і принести збірній перемогу».


Відзначимо, що до України збірна Японії приїде без своєї кращої тенісистки — переможниці чотирьох «гранд слемів» Наомі Осаки, і це, без сумніву, має полегшити завдання «синьо-жовтих».