Три вакцини на порозі: щепитимуть в першу чергу поліцейських, спортсменів і задіяних у ЗНО педагогів

13.04.2021

Не втішайтеся, що після майже 20 тисяч нових хворих на COVID-19 за день минулого тижня тепер маємо навіть не 8 тисяч нових випадків захворювання в Україні.

 

Проведено ж було в неділю тільки  40 109 тестувань. А в будні дні їх робили понад 120 тисяч.


Найбільше нових заражень у Дніпропетровській, Харківській, Львівській i Київській областях. Померли 287 осiб, госпіталізовано 2 770.


Зберігаються пікові навантаження на службу екстреної медичної допомоги. Про це під час брифінгу заявила заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.


Тим часом планують змінити зонування Чернігівської та Чернівецької областей, де ситуація нібито поліпшилася завдяки обмеженням. Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.


Київ лишається серед міст із найбільшим поширенням коронавірусу.

 

Тому долю локдауну в столиці вирішуватиме Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та над­звичайних ситуацій під час засідання в середу, 14 квітня.

 

Про це заявили у КМДА. Зокрема, у повідомлені йдеться, що міська влада виходитиме винятково з епідеміологічної ситуації.


Нагадаємо, з 5 квітня у Києві через погіршення епідситуації введено жорсткий карантин. Громадський транспорт працює винятково для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури та за спецперепустками. Ці обмеження діють до 16 квітня.


Загалом від початку пандемії в Україні від коронавірусу, за офіційною статистикою, померли 37 тисяч 301 особа. Такі дані наводить Міністерство охорони здоров’я. Водночас, за інформацією відомства, від моменту першого пацієнта в Україні на ковід захворіло 1 млн 861 тис. 105 осіб.


Уже найближчим часом до України мають надійти нові поставки вакцини. Міністерство охорони здоров’я визначило категорії українців, яких щеплять першими партіями вакцин Pfizer та CoronaVac. Відповідну інформацію надав головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

 

За його словами, перші 117 тисяч доз від Pfizer прибудуть уже цього тижня в рамках глобального механізму COVAX. Вакциною з цієї партії зроблять щеплення мешканцям будинків для літніх людей i співробітникам ДСНС.


Щодо препарату CoronaVac, то ним щеплювати почнуть теж цього тижня. Перші партії цієї вакцини використають для людей iз маломобільних груп населення і тих, хто за ними доглядає, а також для працівників освіти, задіяних у проведенні ЗНО, олімпійців і паралімпійців, а також працівників патрульної поліції.