Плюс картопля: як приготувати пісні гречані котлети

06.04.2021
Плюс картопля: як приготувати пісні гречані котлети

Гречані котлети.

Сьогодні четвертий тиждень посту. І хочеться приготувати щось нове, смачне та корисне. Давайте приготуємо смачні котлетки.

 

Так, звісно, ми пам’ятаємо, що в піст потрібно відмовитися від вживання деяких продуктів, а саме від м’яса, риби, молока, яєць, солодощів та алкоголю.

 

Тому порадуйте своїх близьких, які відмовилися від скоромного, смачними гречаними котлетками. Впевнена, що ви будете готувати їх навіть після посту.


Гречаники не лише смачні, а ще й корисні. Гречка, з якої їх готують, досить поживна та містить багато вітамінів і мікроелементів: цинк, вітаміни А і В, кальцій, рутин, марганець, йод тощо. Також за гречку вам подякує імунна система, адже в цій крупі є фолієва кислота.


Для приготування котлет нам потрібні: склянка гречаної крупи, 2 склянки води, 2-3 картоплини, сіль, спеції на ваш смак та олія.


Для початку потрібно відварити гречку. Висипаємо крупу в миску, промиваємо кілька разів, заливаємо в каструлі водою (1:2), солимо та накриваємо кришкою. Ставимо на середній вогонь та доводимо до кипіння. Протягом 20 хвилин гречка вариться на маленькому вогні.


Для котлет каша має бути розварена.


Далі нам потрібно почистити картоплю та натерти на середній тертці. Віджимаємо руками зайвий сік із картоплі, виливаємо його. Змішуємо готову кашу з натертою картоплею. Також додаємо спеції за смаком — пе­рець, сіль, можна сухі трави, а можна, й свіжу порубану дрібно зелень. Добре все перемішуємо.


Робимо руками котлетки. Далі смажимо в невеликій кількості олії по 3 — 4 хв з кожного боку. Під час смаження накриваємо пательню кришкою. Смачні гречані пісні котлетки готові! Смачного!

 

 

Карина ФУРДИК