«Будівельник» відзначив своє повернення перемогою в Кубку України

06.04.2021
«Будівельник» відзначив своє повернення перемогою в Кубку України

У «Будівельника» більше, ніж у «Черкаських мавп», виявилося майстерності та емоцій для перемоги у Кубку країни. (Фото з сайта ФБУ.)

Останні кілька років найтитулованіший баскетбольний клуб України — київський «Будівельник» — знаходився поза системою змагальних координат.


Через наявність у столичного клубу боргових зобов’язань ФІБА-Європа не дозволяла «гладіаторам» проводити офіційні змагання.


Крига скресла напередодні самісінького старту нинішнього сезону. В останній момент керівництво «Будки» заявилося в українську суперлігу, тож формуванням команди в Києві займалися вже по ходу чемпіонату.


Коли уболівальники «гладіаторів» почули про підписання клубом контракту з іменитим литовським наставником Вальдемаром Хомічюсом, думається, в їхній уяві одразу постала картинка зі стрімким злетом улюбленої команди.


Утім миттєво набрати з підопічними швидкість і підняти «Будку» на звичні для неї висоти Хомічюсу не вдалося. Після семи поразок в 11 матчах власники «Будівельника» вирішили попрощатися з відомим спеціалістом. Йому ж на зміну покликали іншого представника Балтійського регіону — латвійця Ігорса Міглінієкса.


Значно краще знайомий з особливостями українського баскетболу, екснаставник «Києва» та «Донецька»  швидко знайшов спільну мову зі своїми новими підопічними.

 


З моменту, коли «гладіаторів» залишив Хомічюс, столичний колектив відчутно покращив свої позиції в національному чемпіонаті, піднявшись із низин в середню частину турнірного «пелотону».

 

Нині в доробку «Будівельника» вже не жахлива статистика з негативним показником виграних та програних поєдинків. Маючи рівновагу в успішно та невдало завершених поєдинках, підопічні Міглінієкса з упевненістю чекають наближення «плей-оф».

 

Власне латвієць не приховує, що плани перед командою на чемпіонат стоять амбіційні.


А те, що «Будівельник» прагнутиме в поточному розіграші суперліги досягти максимуму — сумнівів немає. А як свідчення його найвищих амбіцій — перемога команди Міглінієкса в Кубку України.


У вирішальному матчі турніру столичні баскетболісти переграли «Черкаських мавп» — 93:70. «У суперника був шанс, якби не наша майстерність та емоції. Я задоволений тим, що команда до останньої секунди була сконцентрована на грі», — зазначив Міглінієкс.


На шляху до фінального поєдинку «мавпи» вибили з розіграшу «Хімік», тож мали потенціал і для ще одного гучного досягнення.

 

Утім, як зауважив форвард черкаського клубу Іван Ткаченко, його команді не вистачило сил пройти на максимальних обертах усю дистанцію: «Ми були заряджені на перемогу, на боротьбу, що й показали в перші вісім хвилин. Але потім пішов якийсь провал».


Головний тренер «Черкаських мавп» Максим Міхельсон визнав, що суперник виглядав сильніше й заслужено переміг. Відтак в активі «Будівельника» — загалом п’ята в історії перемога в національному Кубку. Попереду ж — важка боротьба за чемпіонство.

 

ТАБЛО

 

Кубок України. Фінал. «Будівельник» — «Черкаські мавпи» — 93:70.
Півфінали. «Будівельник» — «Миколаїв» — 82:71, «Черкаські мавпи» — «Запоріжжя» — 79:67.