Міфічний фашизм: у Харкові відсторонили від роботи директора гімназії за урок патріотизму від ветеранів АТО

05.03.2021
Міфічний фашизм: у Харкові відсторонили від роботи директора гімназії за урок патріотизму від ветеранів АТО

Учасники військово-патріотичної організації «Фрайкор» розповідають про причини початку війни на Донбасі.

У Харкові трапився черговий скандал з політичним присмаком.

 

Цього разу йдеться не про ім’я маршала Жукова, з яким мерія не може розпрощатися вже кілька років поспіль, а урок патріотичного виховання у гімназії №43.


На зустріч з учнями прийшли учасники військово-патріотичної організації «Фрайкор», аби розповісти про причини початку війни на Донбасі.

 

Усі вони у 2014 році пішли на фронт добровольцями, ставши  безпосередніми свідками гібридної окупації українських регіонів військом північного сусіда.

 

 

Але їхній візит до школи чомусь украй не сподобався секретарю Харківської міськради Ігорю Терехову, який після смерті Геннадія Кернеса виконує його обов’язки.


«Сьогодні у 43-й гімназії трапився «несподіваний» і незапланований урок патріотизму, котрий завершився уроком фашизму у виконанні право-радикальної організації «Фрейкор», — написав Ігор Терехов у соціальних мережах.

 

Він також повідомив, що вже відсторонив на час службової перевірки директора навчального закладу і пообіцяв, що не допустить, аби діти стали розмінною монетою у політичних ігрищах.


Ветерани АТО вже відреагували на досить різкий месидж чиновника, нагадавши йому, що «Фрайкор» є членом координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при Харківській облдержадміністрації.

 

Йдеться про добровольчий підрозділ, який захищав територіальну цілісність та суверенітет України. Тож уроки мужності проводять не фашисти, як висловився секретар міськради, а безпосередні учасники бойових дій на Донбасі.


«Якщо пан Терехов про діяльність нашої організації знає тільки із заяв ОПЗЖ та соцмереж Азарова, — зауважили у ВПО, — то ми хочемо йому повідомити наступне. «Фрайкору» — вже три роки, і весь цей час ми відвідували школи, ліцеї та університети міста. Причому це ніколи ні в кого не викликало жодних проблем і запитань».


Патріоти назвали звинувачення управлінця безпідставними, а також закликали «припинити репресії стосовно директора гімназії».