Знову відбились від Жукова: проспект у Харкові таки носитиме ім'я генерала Григоренка

17.02.2021
Знову відбились від Жукова: проспект у Харкові таки носитиме ім'я генерала Григоренка

Вплив проросійських сил у Харкові зменшується. (Архівне фото з сайта www.narazi.media.)

У нескінченній «харківській жукініані» поставлено ще одну крапку.

 

Днями Другий апеляційний адміністративний суд відмовив Харківській міськраді в задоволенні апеляції у справі про перейменування проспекту маршала Жукова. Тобто ця міська магістраль і далі носитиме ім’я генерала Григоренка.

 

За словами прессекретаря суду Наталії Мухутдінової, згадану апеляційну скаргу було подано чиновниками після рішення Харківського окружного адміністративного суду, який теж не дозволив міськраді порушувати закон про декомунізацію.


Як відомо, постать одіозного маршала неабияк хвилювала покійного мера Харкова Геннадія Кернеса. Він не раз ініціював топонімічні війни всупереч позиції патріотичних сил. Але й після його смерті ідеологічні баталії нікуди не зникли.


Днями стало відомо, що секретар міськради Ігор Терехов не підтримав пропозицію громадської організації «Світанок» щодо перейменування школи №127, яка носить ім’я все того ж Георгія Жукова.


«Я проти цього, — повідомив пан Терехов пресі.

 

— Я вважаю, що в нас було й буде увічнення пам’яті маршала Жукова як героя війни. Він дійсно був, як кажуть, маршалом перемоги, а його хочуть сьогодні прив’язати до тих партійних регалій, які в нього були. Я не маю наміру щось перейменовувати. Кому це потрібно, нехай ідуть до суду».