За час останнього «перемир'я» на Донбасі загинули вже 4 захисника України, 14 отримали поранення

27.11.2020

Сторона противника почала нарощувати інтенсивність вогню й змінила тактику застосування наявних сил.

 

Упродовж минулих двох діб зафіксовано сiм випадків порушення домовленостей збройними формуваннями Російської Федерації її найманцями та посіпаками.

 

У районі відповідальності оперативно­тактичного угруповання «Північ» порушення режиму припинення вогню зафіксовано поблизу населених пунктів Шуми та Південне. На цих ділянках ворог застосовував стрілецьку ­зброю та підствольний гранатомет.

 

У районі відповідальності оперативно­тактичного угруповання «Схід» вогнем зі стрілецької зброї противник провокував наших захисників неподалік Водяного.

 

Окрім того, з боку тимчасово окупованої Ужівки в напрямку Водяного ворог знову здійснив дистанційне мінування позицій наших військ, використавши заборонені міни ПОМ­2. По позиціях наших військ у передмісті Авдіївки прицільний вогонь вів ворожий снайпер.

 

Унаслідок його пострілу вогнепальне поранення отримав старший солдат 72­-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців В’ячеслав Мінкін. За словами головнокомандувача, вогонь у відповідь у цьому випадку не відкривали, бо проводили евакуацію пораненого, намагаючись його врятувати.

 

Для надання медичної допомоги пораненого українського захисника було доправлено до лікувального закладу.

 

На жаль, проведені невідкладні реанімаційні заходи не дали результатів. Урятувати життя воїна не вдалося. Загалом, за словами головнокомандувача Збройних сил Хомчака, за час перемир’я загинуло чотири військовослужбовці, 14 поранено.

 

Про зухвалі та підступні дії збройних формувань Російської Федерації та її найманців негайно було повідомлено представників ОБСЄ через українську сторону Спільного центру контролю та координації з питань припинення вогню iстабілізації лінії розмежування сторін.

 

Тим часом на окупованій території почалися перебої з м’ясною продукцією. З магазинів зникла найпопулярніша та найдешевша курятина. Окупаційна влада пояснює це перекриттям постачання м’яса з Таганрозької птахофабрики та спалахом пташиного грипу в Ростовській області. Свого нічого немає.