«Динамо» і «Шахтар» зазнали однакових поразок у Лізі чемпіонів

27.11.2020
«Динамо» і «Шахтар» зазнали однакових поразок у Лізі чемпіонів

Динамівці виявилися неготовими до рівного протистояння з каталонським грандом у Києві. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Спарені матчі, що граються командами на екваторі групового раунду Ліги чемпіонів, дуже часто стають вирішальними для турнірних перспектив їхніх учасників.

 

Обидва представники українського футболу в поточній Суперлізі з нульовим доробком завершили свої випробування на екваторі еліт­раунду, що автоматично віддалило їх від «лігочемпіонського» «плей­оф».

 

Власне, після повторної поразки «Барселоні» київське «Динамо» взагалі втратило всі шанси на вихід до 1/8 фіналу ЛЧ. Водночас у «Шахтаря» справи в цьому контексті виглядають не так безнадійно, однак другий поспіль розгром від «Боруссії» з Менхенгладбаха говорить, що нині «гірники» перебувають у ненайкращих кондиціях.

 

А попереду на чинного українського чемпіона чекатимуть поєдинки з двома дуже мотивованими та амбітними колективами. У своєму другому поєдинку з «помаранчево­чорними» мадридський «Реал», вочевидь, прагнутиме реабілітуватися за сенсаційну поразку «гірникам» у Мадриді.

 

А міланський «Інтер», приймаючи донецький клуб у заключному турі, не виключено, вирішуватиме не тільки турнірні, а й іміджеві завдання, адже не личить віцечемпіону Італії та фіналісту Ліги Європи завершити груповий етап ЛЧ на останньому місці.

 

Схоже, що в останньому турі групового раунду визначаться єврокубкові перспективи й динамівського колективу. Своє поки що єдине залікове очко підопічні Мірчі Луческу здобули в матчі з «Ференцварошем» у Будапешті. Стільки ж очок у своєму активі має й команда Сергія Реброва. Тож думається, що в повторному протистоянні цих суперників, яке відбудеться 12 грудня в Києві, якраз і з’ясується володар втішного призу — путівки до 1/16 фіналуЛіги Європи.

 

Що ж до дуелей із «лігочемпіонською» елітою, то після матчу­відповіді з «Барселоною» на НСК «Олімпійський», який завершився розгромом господарів — 0:4, наставник «Динамо» каже, що між командами наявна величезна прірва.

 

«Після другого пропущеного гола наші гравці опустили руки, а суперник, навпаки, почав грати у свою гру. І в один момент я подумав, що ми протистояли команді, футболісти котрої коштують 400 млн. євро», — зауважив Мірча Луческу.

 

Цікаво, що в матчі в Києві за каталонський суперклуб не грав Ліонель Мессі, котрого вирішили не наражати на ризик інфікування коронавірусом і залишили вдома.

 

Вирушаючи до столиці України без Мессі, очільник «гранатово­синіх» Рональд Куман наголошував, що «Барселона» має дуже хороше турнірне становище, тож може дозволити собі зіграти проти «біло­синіх» без своєї головної зірки. Після зіграного матчу позиції каталонців у групі зміцнилися настільки, що в їхньому активі з’явилася дострокова перепустка до «плей­оф» Суперліги.

 

Натомість у групі «гірників» теоретичні шанси на участь у стикових матчах Ліги чемпіонів зберігає навіть остання команда «пульки», хоча в такій ситуації далеко не все залежить від «Інтера». А от «Шахтар» забезпечити собі єврокубкову весну може власними силами, хоча для цього Луїшу Каштру потрібно добряче струснути колектив.

 

Утім не виключено, що робити це доведеться вже іншому наставнику, адже останнім часом усе частіше з’являється інформація про можливу відставку португальця й прихід на його місце багаторічного капітана «гірників» Даріо Срни, котрий нещодавно отримав диплом тренера серії «про».

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 4-й тур. Група В. «Боруссія» (М, Німеччина) — «Шахтар» — 4:0, «Інтер» (Італія) — «Реал» (Іспанія) — 0:2.
Турнірне становище: «Боруссія» (М) — 8, «Реал» — 7, «Шахтар» — 4, «Інтер» — 2.
Група G. «Динамо» (Україна) — «Барселона» (Іспанія) — 0:4, «Ювентус» (Італія) — «Ференцварош» (Угорщина) — 2:1.
Турнірне становище: «Барселона» — 12, «Ювентус» — 9, «Динамо», «Ференцварош» — 1.