Кілька пропозицій для уряду

25.11.2020

Панове урядовці, не потрібно закривати ФОПи та інший бізнес у вихідні дні, а лише скоротити робочі години, наприклад із 8.00 до 14.00, бо в державі немає коштів на компенсацію збитків підприємцям. Продуктові крамниці в неділю можна закривати з 12.00 чи з 18.00 до 6-ї ранку понеділка. Це стосується і великих продуктових магазинів, на кшталт АТБ, «Варуса», а там і «Сільпо»,.. і той же «Велюр».
Українські олігархи з опублікованого списку мільйонерів повинні «добровільно-примусово» внести до коронавірусного фонду по мільйону гривень, бо живуть за рахунок нас!
І ще: припинити фінансування з ковідного фонду так званого «великого будівництва».
Хто не дотримується самоізоляції — штраф 1200 грн, а наступний — іще більший...
Міністерство оборони повинно розгорнути польові госпіталі й мобілізувати військових медиків. Для хворих на ковід задіяти приміщення санаторіїв, курортів. Ввести фінансове стимулювання для людей, які візьмуть на період пандемії відпустку за свій кошт. Масово розгорнути в Україні виробництво різноманітних масок, гумових рукавиць, бахіл, респіраторів, апаратів ШВЛ та іншого обладнання з вітчизняних матеріалів. У перспективі все це можна буде експортувати — світ великий.
Направити делегацію в Китай та Австралію для вивчення досвіду боротьби з «covid-19», а при потребі — запросити їхніх лікарів до нас.
 І найголовніше: досить уже гратися в піжмурки з такою підступною хворобою, яка підкосила мільйони й мільйони людей по всьо­му світу. Це гра з людськими життями...

Віктор КОБЗАР
Кринички, Криничанський район,
Дніпропетровська область