«Київ-Баскет» здобув першу перемогу в чоловічій суперлізі

28.10.2020
«Київ-Баскет» здобув першу перемогу в чоловічій суперлізі

«Київ-Баскет» переграв чемпіона й подовжив стартову переможну серію до шести матчів. (Фото з сайта fbu.ua.)

Попри те, що, за рішенням федерації, до кінця року баскетбольні змагання в Україні проходитимуть без глядачів, напруга всередині головного турніру країни — чоловічої суперліги — від цього навряд чи стане меншою.
 
Неабиякої інтриги чемпіонату країни додав один лише факт виходу на старт іменитого «Будівельника». Зрозуміло, що зібраній нашвидкуруч команді знаного литовського наставника Вальдемараса Хомічюса на розкачку знадобиться певний час.
 
Після трьох стартових поразок баскетболісти «Будки» нарешті відчули смак перемоги — у гостях у Южному кияни переграли серйозно ослаблений коронавірусом «Хімік». Однак, як визнає литовець, його підопічним наразі не вистачає ні «фізики», ні підготовки, ні голови.
 
«За нетривалий час, що я перебуваю в команді, ми зіграли чотири матчі й провели два тренування. Уявіть, як гравцям зрозуміти, що від них вимагають. У них у голові мішанина», — зауважує Хомічюс.
 
Водночас не буде перебільшенням передбачення, що перед «Будівельником» на поточний сезон стоять найвищі завдання.
 
А задля прогресу «гладіаторам» необхідна практика, особливо ж — матчі з сильними опонентами. Відтак Хомічюс бажає баскетболістам «Хіміка», котрі перебувають на коронавірусній ізоляції, якнайшвидшого повернення на ігровий майданчик і готується до столичного «дербі» з «Київ-Баскетом».
 
Вочевидь, що саме цей суперник справлятиме на «Будку» найбільший подразнювальний ефект, адже тут тобі не тільки принципова за географічною ознакою дуель клубів, а й протистояння тренерів, які представляють один прибалтійський легіон.
 
Латвієць Айнарс Багатскіс уже непогано призвичаївся до українських реалій. Свого часу попрацювавши з «Будкою», тепер він очолює інший столичний клуб, з яким має дуже амбітні плани.
 
Новий сезон «Київ-Баскет» розпочав краще за інших, здобувши в шести матчах стовідсотковий результат. Останню з шести стартових звитяг підопічні Багатскіса вирвали в протистоянні з чинним чемпіоном — «Дніпром», після якого латвієць передбачив, що в такій запеклій боротьбі проходитимуть усі дуелі його команди з дніпрянами.
 
Примітно, що без поразок на першому етапі чемпіонату йде й «Запоріжжя». А от «Черкаські мавпи», котрі в 2018 році сенсаційно виграли чемпіонські персні, нинішній розіграш розпочали з шести поразок... 
 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Чоловіча суперліга. «Прометей» — «Черкаські мавпи» — 101:80, «Миколаїв» — «Запоріжжя» — 66:90, «Тернопіль» — «Харківські соколи» — 96:67, «Київ-Баскет» — «Дніпро» — 76:75, «Хімік» — «Будівельник» — 74:84.
Турнірне становище: «Київ-Баскет» — 6 перемог/0 поразок», «Запоріжжя» — 5/0, «Тернопіль» — 4/2, «Прометей» — 4/1, «Дніпро» — 3/1, «Харківські соколи» — 2/2, «Черкаські мавпи» — 0/6, «Одеса», «Хімік» — 1/4, «Будівельник» — 1/3, «Миколаїв» — 0/4.