Ілон Маск обожнює шаурму

20.10.2020
Ілон Маск обожнює шаурму

Філантроп і авантюрник Ілон Маск не заморочується з їжею.

Здавалося б, мільйонери, а тим паче мільярдери можуть дозволити собі не лише дорогі авто, яхти, помешкання, що вже там казати про ресторани й вишукану їжу. А насправді багато з них мріє про звичайнісінький фастфуд.
 
Так і відомий авантюрист (у хорошому розумінні цього слова) і витівник Ілон Маск, відвідавши нещодавно Берлін, розповів, що його найулюбленіша їжа — це шаурма, чи, як називають цю страву в Німеччині, донер-кебаб.
 
Природніше було б сказати  «гамбургер», адже сама назва цього «бутерброда» говорить про те, що «створили» цей перекусничок у німецькому Гамбурзі, а у США, де й проживає винахідник, він набув великої популярності серед населення.
 
Але ніт, Ілон Маск зізнається у прихильності саме до шаурми, яку «завезли» до Німеччини іммігранти з Туреччини, а саме Кадір Нурман, який емігрував із колишньої Османської імперії в Європу в 1972 р., і йому належить «пальма першості» щодо поширення кебабу на цих широтах, адже він одним із перших відкрив рундучок у тодішньому Західному Берліні.
 
Ця, здавалося б, нехитра страва — настругане смажене м’ясо, загорнуте у тоненьку паляничку — лаваш, набула великої популярності в Європі після поширення мігрантів із арабсько-тюркського світу. Лише в Німеччині за рік продають донер-кебабів на 3,5 млрд євро, на що витрачають до 600 тонн м’яса.
 
Це свідчить, що з санітарією в Німеччині все в порядку, чого не скажеш про наші точки швидкого харчування. Тож нашим «Ілонам Маскам» варто все ж бути обережними зі стрітфудом.