У боротьбі за «золото»: «Кременчук» та «Донбас» обмінялися «дуплетами» виїзних перемог

16.10.2020
У боротьбі за «золото»: «Кременчук» та «Донбас» обмінялися «дуплетами» виїзних перемог

У боротьбі за національне «золото» «Кременчук» та «Донбас» обмінялися «дуплетами» виїзних перемог. (Фото з сайта uhl.ua.)

Здобувши на старті фінальної серії дві гостьові перемоги, хокеїсти «Донбасу» зробили неймовірно вагому заявку на чемпіонство.
 
Не виключено, що після такого успішного виїзду до Кременчука багато хто з шанувальників донецького клубу подумки вже розпочав святкувати підсумкову перемогу. Можливо, передчасні думки про чемпіонський титул закралися й у мозок до самих хокеїстів «Донбасу».
 
Як наслідок, у наступних двох поєдинках проти «Кременчука» донецькій команді не вдалося закинути у ворота суперника жодної шайби. І все це — на власному майданчику в Костянтинівці.
 
«Граємо краще, але не забиваємо», — так коментує незрозумілу ситуацію на льоду головний тренер «Донбасу» Сергій Вітер.
 
При цьому в третьому поєдинку серії господарі примудрилися пропустити доленосну в матчі шайбу незадовго до завершення основного часу, перебуваючи на той час у більшості.
 
У наступному поєдинку «золотого» марафону вирішальним для результату також стало закiнчення третього періоду. Мінімально поступаючись опоненту, хокеїсти «Донбасу» не реалізували стовідсотковий голевий момент.
 
Згодом підопічні Вітера змарнували нагоду провести дві хвилини ігрового часу в більшості: щойно розпочалося двохвилинне вилучення гравця «Кременчука», як миттю на штрафні санкції наразився місцевий хокеїст.
 
Отримавши ж на майданчику додатковий ігровий простір, команда Олександра Савицького швидко подвоїла перевагу в рахунку.
 
Коли ж у ворота «червоно-чорних» за дві з лишком хвилини до завершення третього періоду залетіла третя шайба, стало зрозуміло, що ситуація в чемпіонській дуелі вирівнюється й до «Кременчука» як переможця «регулярки» знову повертається перевага власного майданчика в серії.
 
Загалом, золота серія між «Кременчуком» та «Донбасом» розгортається за доволі чудернацьким сценарієм. Ситуація, коли команди ніяк не можуть скористатися перевагою свого льоду, виглядає трохи неординарно. Цікаво, що два свої домашні поєдинки кременчужани програли в овертаймах. До слова, перший із них підопічні Олександра Савицького віддали супернику, ведучи в ньому перед з різницею в три шайби.
 
Власне, після того провалу в «Кременчуці» провели непогану роботу над помилками. Окрім неймовірної зарядженості на перемогу, тепер хлопці Савицького демонструють iще й дуже надійну гру в захисті.
 
«Перш за все — сувора гра в обороні, сувора гра захисників, які навіть на себе ловлять шайби. Не все у нас виходить, але маємо результат», — констатував після четвертого матчу наставник «Кременчука».
 
Для здобуття чемпіонського титулу кожному з фіналістів не вистачає ще двох перемог. Прояснитися ситуація зможе 16 жовтня — у Кременчуку та 18-го — у Костянтинівці. Однак здається, що для визначення володаря національного «золота» двом найсильнішим командам чемпіонату доведеться використати максимальну кількість поєдинків. 
 

ТАБЛО

Чемпіонат України. «Плей-оф». Фінальна серія до чотирьох перемог.
«Донбас» — «Кременчук» — 0:3, 0:1, 4:3 ОТ, 5:4 ОТ. Рахунок у серії — 2:2.