На старті представницького «Прем’єра» в Римі Даяна Ястремська переграла італійку Джорджі

16.09.2020
На старті представницького «Прем’єра» в Римі Даяна Ястремська переграла італійку Джорджі

На старті представницького турніру в Римі Даяна Ястремська переграла італійку Джорджі. (Фото з сайта btu.org.ua.)

Одразу по завершенні Відкритого чемпіонату США весь тенісний бомонд перебрався до Риму, де з понеділка паралельними курсами йдуть два турніри найвищої категорії — чоловічий «Мастерз» і жіночий «Прем’єр».
 
У столиці Італії вперше після ре­старту спортивного сезону на корті з’явиться прима вітчизняного тенісу Еліна Світоліна, котра, побоюючись коронавірусної інфекції, відмовилася від поїздки на цьогорічний «Ю-Ес оупен». Водночас у планах першої ракетки України — виступ на ґрунтовому «шоломі», старт якого призначений на 27 вересня.
 
Тож представницький турнір у Римі, де Світоліна посіяна під четвертим номером, для найкращої вітчизняної тенісистки, — генеральна репетиція перед останнім у сезоні турніром iз серії «Великого шолома».
 
Як володар високого номеру посіву, свої виступи на римському «Прем’єрі» Еліна розпочне одразу з другого кола, де її суперницею буде росіянка Анастасія Павлюченкова. Водночас інша учасниця італійських змагань від України — 29-та ракетка планети Даяна Ястремська — за турнірну боротьбу взялася у перший змагальний день, коли в стартовому раунді переграла італійку Камілу Джорджі — 7:5, 6:7 (5:7), 6:4. 
 
На початку серпня Ястремська поступилася Джорджі в чвертьфіналі турніру в Палермо, відтак важка перемога в Римі — яскравий реванш за минулу невдачу.
 
«Я добре підготувалася після США. У мене була кількаденна пауза, котра знадобилася, щоб підлікувати коліно та ступню. Потім я мала триденну тренувальну сесію», — розповіла Ястремська про свою роботу напередодні старту турніру в Римі.
 
Зауважимо, що після швидкого вильоту з цьогорічного «Ю-Ес оупен» Ястремська припинила співпрацю зі своїм німецьким наставником Сашою Баїном. Їхня співпраця тривала менше року.
Щодо поєдинку з Джорджі, то Даяна так прокоментувала напружену дуель, яка тривала дві з половиною години:
 
«Із цим матчем було щось не так. В один момент я могла зіграли кілька геймів добре, а потім зробити три подвійні помилки поспіль. До того ж по ходу матчу в мене вийшов iз ладу кросівок і мені не вдалося реалізувати матчбол. Але, думаю, такі дні бувають у кожного», — підсумувала друга ракетка України.
 
У наступному раунді «одинака» суперницею Ястремської буде Аманда Анісімова з США. При цьому в Римі свої сили Даяна вирішила перевірити й у парному турнірі, куди заявилася разом з першою ракеткою України Світоліною.
 
Для обох трохи додаткового досвіду на ґрунті буде зовсім незайвим. Відзначимо, що після рестарту тенісного сезону турнір у Римі — перший офіційний старт для Еліни.
 
Перед його початком відбулося ж оновлення рейтингу WTA, в якому прима вітчизняного тенісу опустилася з п’ятої на шосту позначку. Так само після завершення «Ю-Ес оупен» пішли донизу й позиції Ястремської, котра з 25-ї перемістилася на 29-ту сходинку.