У чвертьфіналі Ліги Європи «Шахтар» зіграє зі швейцарським «Базелем»

11.08.2020
У чвертьфіналі Ліги Європи «Шахтар» зіграє зі швейцарським «Базелем»

У чвертьфіналі Ліги Європи «Шахтар» зіграє проти «Базеля». (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Після завершення усіх топчемпіонатів клуби повернулись до єврокубків — за два тижні вони визначать переможців Ліги чемпіонів та Ліги Європи.
 
 
Серед претендентів на трофей у другому за рангом турнірі — і донецький «Шахтар», який, пробившись до вісімки найсильніших, ставить собі завданням вихід у фінал.
 
 
У матчі-відповіді 1/8 фіналу проти німецького «Вольфсбурга», який відбувся майже через п’ять місяців після першого (мінімально виграного «гірниками») поєдинку, «помаранчево-чорні» упевнено за рахунком удруге підтвердили свою перевагу.
 
 
У чвертьфіналі ж «Шахтар» зіграє проти швейцарського «Базеля», який в 1/8 фіналу легко вибив із розіграшу інший німецький колектив — франкфуртський «Айнтрахт». 
 
В інших битвах на шляху до чвертьфінальної стадії перемогли всі фаворити — зокрема, «Інтер», «Манчестер Юнайтед» i п’ятиразовий переможець Ліги Європи — «Севілья».
 
До речі, у разі перемоги над «Базелем» «гірники» в 1/2 фіналу можуть зустрітися з «Інтером», для якого, як і для іспанського клубу, раунд 1/8 фіналу складався лише з одного поєдинку.
 
Зауважимо, що, починаючи зі стадії 1/4 фіналу, всі матчі Ліги Європи проходитимуть у форматі одного двобою й відбуватимуться в Німеччині. Господарями цього «фіналу восьми» будуть Дуйсбург, Гельзенкірхен, Дюссельдорф i Кельн.
 
Визначати ж найсильніший колектив поточної Ліги чемпіонів будуть у столиці Португалії — Лісабоні. Минулого тижня у Суперлізі визначалася друга четвірка учасників чвертьфінального раунду. А вийшло так, що за його бортом опинилися найсильніші команди Італії та Іспанії — «Ювентус» та «Реал», відповідно.
 
Загалом, на результати останніх чотирьох матчів 1/8 фіналу вплинули успішні дії зіркових футболістів. Проте якщо форварди Роналду, Мессі й Левандовський забивали голи та заробляли пенальті, то дві помилки захисника «Реала» Рафаеля Варана дозволили «Манчестер Сіті» спокійно завершити розпочату в Мадриді справу, завдавши команді Зідана другої поразки поспіль (2:1).При цьому український захисник «городян» Олександр Зінченко залишився у запасі.
 
На відміну від «Баварії» Левандовського та «Барселони» Мессі, два голи португальця Кріштіану Роналду не допомогли «Ювентусу» досягти необхідного результату з «Ліоном».
 
Після сенсаційного вильоту з ЛЧ менеджмент туринців відреагував миттєво — уже наступного після матчу дня звільнив головного тренера Мауріціо Саррі, який лише минулого літа очолив «Стару синьйору», та призначив на його місце легендарного у минулому футболіста Андреа Пірло.
 
Цікаво, що 41-річний італієць, який один із найкращих періодів своєї ігрової кар’єри провів саме в Турині, лише наприкінці липня розпочав тренерський етап, очоливши «Ювентус U-23». «Дуже радий, що отримав таку повагу і довіру від «Ювентуса». Готовий до цієї дивовижної можливості», — не приховував радості після призначення Пірло.