Підозрюваний у підпалі собору в Нанті зізнався: адвокат каже, що його клієнт «вражений»

28.07.2020
Підозрюваний у підпалі собору в Нанті зізнався: адвокат каже, що його клієнт «вражений»

Підпалювач навіть не уявляє масштабів наслідків свого злочину.

Волонтер, якого повторно затримали за підозрою в підпалі кафедрального собору святих Петра і Павла в Нанті, зізнався у скоєному злочині.
 
 
Про це 26 липня повідомили його адвокат i прокурор, яких цитує Міжнародне французьке радіо.
 
 
За заявою прокурора, чоловіку загрожує до 10 років ув’язнення та штраф у розмірі 150 тисяч євро. 
 
Затриманий — 39-річний шукач притулку з Руанди. Відомо, що африканець працював вівтарником при храмі та відповідав за його закриття. Мотиви його вчинку наразі невідомі.
 
Адвокат підозрюваного Квентін Шабер розповів журналістам, що чоловік визнав свою провину в завдаванні шкоди через підпал.
 
«Він глибоко кається у своїх діях... Мого клієнта гризе сумління. Він вражений масштабом події», — сказав Шабер. І додав, що його клієнт співпрацює зі слідством.
 
Нагадаємо, що 18 липня в місті Нант на заході Франції сталася пожежа в кафедральному соборі святих Петра і Павла. Це один із найбільших готичних соборів у країні і найбільший у регіоні Бретань. Головною версією розслідування пожежі став підпал.
 
Після початку розслідування волонтера, який зрештою зізнався у пожежі, затримали, але потім відпустили. Відомо, що він працював у храмі за день до пожежі й того дня також відповідав за закриття собору.
 
Собор святих Петра і Павла в Нанті — кафедральний собор нантської єпархії, найбільша готична церква у Бретані та одна з найбільших у Франції. Він внесений у список історичних пам’яток країни. Пожежа у соборі в Нанті сталася лише через рік після того, як у Франції вже палав знаменитий собор Нотр-Дам у Парижі — один із найбільших архітектурних скарбів світу.