Європейські успіхи: Маліновський забиває та асистує, а Зінченко — вже зі «сріблом»

14.07.2020
Європейські успіхи: Маліновський забиває та асистує, а Зінченко — вже зі «сріблом»

Українець Руслан Маліновський забив шостий гол у цьому сезоні Серії А. (Фото з сайта www.footboom.com.)

Футбольний марафон, який у трьох топчемпіонатах триває після виходу з карантину, стрімко наближається до фінішу — вже наступного тижня буде відоме ім’я чемпіона Іспанії.
 
 
Каталонська «Барселона», яка відстає від «Реала» на чотири пункти, намагається грати прагматично (дві поспіль перемоги з рахунком 1:0), але за три тури до кінця все в руках мадридців: для першого з 2017 року «золота» їм достатньо виграти два матчі з трьох.
 
 
За «бронзу» ж Ла Ліги в заочній боротьбі змагаються «Севілья» та «Атлетіко».
 
Натомість на Туманному Альбіоні чемпіон відомий уже давно: після святкування першого за 30 років титулу АПЛ «Ліверпуль» трохи розслабився — лише нічия з «Бернлі».
 
А срібні медалі минулого тижня собі прогнозовано гарантував «Манчестер Сіті»: після двох розгромних перемог з однаковим рахунком (5:0) «городяни» стали недосяжними для конкурентів.
 
Вихованець «Шахтаря» Олександр Зінченко проти «Ньюкасла» відбігав повний матч, а в поєдинку з «Брайтоном» — вийшов на заміну. Загалом в активі Сашка — 17 виходів на поле цього сезону в рамках АПЛ.
 
В обох матчах свого клубу минулого тижня зіграв й екскапітан «Динамо» Андрій Ярмоленко, але результативними діями, як і Зінченко, не відзначився. У програній зустрічі з «Бернлі» Ярмола з’явився у старті, але пішов iз поля після години гри, а в протистоянні з «Норвічем» необхідний результат «молотам» приніс інший форвард — Майкл Антоніо, який записав у свій актив чотири голи.
 
Напрочуд успішним вийшов «уїк-енд» для іншого українського легіонера — хавбека «Аталанти» Руслана Маліновського. Півзахисник бергамасків двічі виходив на заміну, але в обох випадках мав безпосередній вплив на підсумковий результат. Якщо проти «Сампдорії» Руслан подав iз кутового точно на голову бразильця Толої, то в поєдинку з «Ювентусом» відзначився сам.
 
Представник української збірної міг стати героєм матчу з лідером Серії А, але підопічні Гасперіні не втримали перевагу — Роналду покарав їх ударом із пенальті за гру рукою у власному штрафному майданчику.
 
«Усі засмучені. Ми втратили два очки, «Аталанта» заслуговувала на перемогу. Але два пенальті ... Ми намагалися добре захищатися в останні хвилини, щоб зберегти результат, але трохи не пощастило. Просто це був не наш день», — прокоментував результат з «Юве» Маліновський. Таким чином, «Аталанта» втратила шанс вийти на чисте друге місце, але все ще продовжує боротьбу за «срібло».
 
Уперше з лютого перемогу здобуло і «Лечче» Євгена Шахова, сенсаційно здолавши «Лаціо». Проте ексгравець «Дніпра» цього разу залишився у запасі, а «жовто-червоні» все ще йдуть у зоні вильоту.
 
Уперше в 2020 році голом відзначився нападник «Альбасете» Роман Зозуля — його результативний удар приніс команді нічию із хіхонським «Спортингом», але «Альбасете» все ще ризикує вилетіти із Сегунди.
 
Також результативними діями минулого тижня в Європі запам’ятався й ексзахисник «Барселони» Дмитро Чигринський, який зараз виступає за грецький «АЕК». 33-річний футболіст забив третій м’яч у сезоні, а його клуб іде третім у грецькій Вищій лізі.