На Харківщині поліцейський виманив у матері правопорушника понад мільйон гривень

08.07.2020
Співробітник Управління патрульної поліції в Харківській області має всі шанси відправитися до в’язниці щонайменше на п’ять років, оскільки не зумів подолати власну жадібність.
 
 
Замість того, щоб притягти правопорушника до відповідальності, він влаштував його родині справжній фінансовий терор. 
 
 
Як повідомила пресслужба ДБР, усе почалося з того, що патрульний зупинив на дорозі водія, який керував автомобілем у нетверезому стані.
 
Аби владнати справу «полюбовно», на місце НП приїхала мати затриманого молодика. Жінка одразу ж погодилася сплатити 200 доларів, які запросив правоохоронець, але той все одно склав протокол про адміністративне порушення. 
 
Увечері того ж дня він приїхав до родини додому й запропонував нову угоду. Цього разу жінка мусила заплатити вже 400 доларів за те, щоб «турботливий» поліцейський не направив документи до суду, але замість очікуваної «свободи» отримала новий клопіт.
 
Через кілька днів нав’язливий візитер запропонував «клієнтам» вкласти гроші у його приватний бізнес. Він якраз узяв в оренду автозаправку на території одного з районів і потребував грошей на розвиток.
 
«Аби знайти необхідну суму, потерпілій довелося продати ювелірні прикраси, оформити кредит у банку й позичати кошти у знайомих, — йдеться у повідомленні пресслужби ДБР. — Таким чином, поліцейського звинувачують одразу за кількома статтями кримінального кодексу». 
 
Апетит у здирника справді розігрався нівроку. Для віртуальної підтримки приватного бізнесу патрульного жінці довелося шукати 1,2 мільйона гривень. За це знущання над громадянкою та порушення закону шантажист може отримати від 5 до 12 років позбавлення волі.