Англійський антагонізм: Зінченко помиляється і вибачається, а Ярмоленко забиває і допомагає

07.07.2020
Англійський антагонізм: Зінченко помиляється і вибачається, а Ярмоленко забиває і допомагає

Андрій Ярмоленко забив переможний м’яч у ворота «Челсі». (Фото з сайта football24.ua.)

На фініші англійської прем’єр-ліги команди українських легіонерів вирішують зовсім інші турнірні завдання.
 
 
Якщо «Ман. Сіті» Олександра Зінченка майже гарантував собі «срібло», то «Вест Хем» Андрія Яромленка бореться за збереження прописки в еліті.
 
 
Минулого тижня «городяни» зробили чемпіонський коридор перед матчем проти «Ліверпуля», але на цьому гостинність підопічних Гвардіоли закінчилась: господарі легко розгромили «мерсисайдців».
 
«Я думаю, хлопці з «Ліверпуля» випили багато пива після завоювання титулу», — жартував після поєдинку іспанський наставник «Манчестер Сіті» Зінченко, до слова, участі у зустрічі не брав.
 
Натомість вихованець «Шахтаря» вийшов із перших хвилин на матч проти «Саутгемптона» та став одним із його антигероїв: саме після «обрізки» Сашка «святі» забили єдиний гол у зустрічі. Зінченко мусив вибачатися за свої невдалі дії. «Прошу пробачення у всієї команди і вболівальників «Сіті». Такі помилки неприйнятні», — написав він у Instagram.
 
Водночас більш вдалим вийшов тиждень для форварда «Вест Хема» Андрія Ярмоленка. Екскапітан «Динамо» став справжнім джокером «молотів»: вийшов на заміну на заключні 15 хвилин матчу з «Челсі» та в одній із останній контратак вивів свою команду уперед.
 
Ця перемога дозволила підопічним Мойєса відірватись від зони вильоту на 3 пункти. Ярмола, до речі, забив за клуб вперше з вересня минулого року — загалом у його активі 4 голи у поточному розіграші АПЛ.
 
Переможний хід у Серії А набрала «Аталанта» Руслана Маліновського: «бергамаски» виграли восьмий матч поспіль, майже гарантували собі місце у ЛЧ та продовжують боротьбу за «бронзу». До успіхів «синьо-чорних» активно долучається і український легіонер: у поєдинку з «Кальярі» Маліновський заробив вирішальний пенальті.
 
Після карантинної паузи більше ігрової практики в чемпіонаті Італії почав отримувати хавбек «Лечче» Євген Шахов, проте його команда після шести поразок поспіль усе ще залишається у зоні вильоту. 
В Іспанії українські футболісти разом зi своїми клубами також борються за збереження прописки — в Сегунді намагаються залишитися «Альбасете» Романа Зозулі та «Ов’єдо» Андрія Луніна.
 
Краще поки виходить у Зозулі і К°: в останніх трьох матчах «чорно-білі» набрали сім балів, а Роман в одному з них відзначився «асистом».
 
Приємно вразив і голкіпер національної збірної Лунін, який відбив уже третій пенальті у сезоні. На жаль, це не допомогло «Ов’єдо» набрати бодай очко в протистоянні з «Кадісом». Проте впевнена гра Андрія дає йому додаткові козирі для можливого повернення у «Реал».