У Полтаві дві новобудови оздобили полтавським розписом

05.06.2020
У Полтаві дві новобудови оздобили полтавським розписом

Споглядати декоративний малюнок і справді набагато приємніше, аніж голий торець будинку. (Фото Ганни ЯРОШЕНКО.)

Одна квіткова композиція, ніби розрізана навпіл, прикрасила нещодавно торці двох дев’ятиповерхівок нового житлового комплексу Family Park на вулиці Полтавській у Полтаві.
 
 
Вона милує око всім, хто проїжджає вулицею Європейська. Настінний малюнок зроблений у стилі полтавського розпису. Окрім усього, новобудови обрамляє український орнамент. 
 
 
«Прикрасити житлові будинки незвичайним художнім розписом в українському стилі — це ідея моя й нашої проєктної організації, — розповів директор компанії-забудовника Сергій Іващенко.
 
— Як ото раніше розписували хати мальвами, гронами калини тощо, так і ми вирішили оздобити наші новобудови. Хочеться, щоб стінопис найперше радував тих, хто мешкатиме в цих будинках. Хоч, думаю, й тим, хто проїжджає повз, приємніше споглядати декоративний малюнок, аніж голий торець будинку».
 
До речі, квіткова композиція — це ще не все, адже протилежний торець одного з будинків розписали віршем Дмитра Павличка. Прочитати його можна здалеку.
 
«Прості слова про матір, родину, Україну западають у душу, — коментує Сергій Васильович. — Сподіваюся, рядки цієї поезії читатимуть дітки не тільки з житлового комплексу, а й із мікрорайону Садовий. А ви ж знаєте таку закономірність: те, що споглядаєш у дитинстві, запам’ятовується потім на все життя».
 
Втілили ідею в життя художники з Дніпра на чолі з Валерієм Колором. До цього вони вже створили два мурали в мікрорайоні Садовий.
 
«І ми їх знову запросили, бо вони працюють злагоджено, швидко та якісно. Із цими молодими людьми просто приємно співпрацювати», — хвалить художників, котрі володіють технікою декоративного малярства на стіні, Сергій Іващенко.
 
Для того, щоб виконати таку роботу, довелося вдатися до певних хитрощів: художникам виділили будівельні підвісні люльки для фасадних робіт.
 
Створювали стінопис молоді люди якісними німецькими фарбами, стійкими до примх погоди, отже малюнок достатньо довго лишатиметься яскравим.