Як намальовані: Ольга Михно понад шість років «фарбує» обличчя та навчає людей мистецтву бути красивими

26.05.2020
Як намальовані: Ольга Михно понад шість років «фарбує» обличчя та навчає людей мистецтву бути красивими

Ольга Михно.

Пандемія коронавірусу суттєво змінила життя людей.

 

Більшості довелося відмовитися від звичного буденного життя: змінити офіс на роботу з дому, забути про відвідини кав’ярень та зустрічі з друзями.

 

За даними французьких видань AFP і Le Monde, близько 900 мільйонів людей у всьому світі через пандемію коронавірусу і по сьогодні залишаються вдома.

 

У соціальних мережах люди активно діляться новими знаннями та навичками, які вдалося опанувати на карантині. Ми ж вирішили допомогти вам у цьому і будемо ділитися досвідом від провідних спеціалістів у своїй галузі. 

Ольга Михно — професійний український візажист. Понад шість років вона «фарбує» обличчя та навчає людей мистецтву бути красивими. 

Дівчина запевняє, що кожна жінка може мати чудовий вигляд, головне — бажання. Зараз Оля проживає у Сполучених Штатах Америки, де вдосконалює свої знання та навички з візажу, тестує американську косметику та порівнює її з українськими аналогами.

Щодня у своєму мікроблозі ділиться порадами та публікує відео- уроки — як навчитися фарбуватися у домашніх умовах або ж зробити макіяж за п’ять хвилин. Вона погодилася поспілкуватися з нами та розказати, як під час карантину, в домашніх умовах, навчитися секретам краси і вийти з ізоляції з новими знаннями.

Робоче місце Ольги Михно.

— Олю, чому у світі, де все так швидко змінюється та вдосконалюється, де професії трансформуються одна в одну, ви вирішили стати саме візажистом?

— Освіту я отримала фінансову. Проте з часом зрозуміла, що це мене не цікавить, і почала вивчати сферу краси. Знаєте, я ще з дитинства була тією подружкою, яка всіх фарбувала на дискотеки в школі або на побачення. Напевне, це те, що справді моє. І я цим дуже пишаюся. Скажу чесно, це неймовірна радість — бути в гармонії з собою і займатись тим, що приносить задоволення. 

— Як ви цьому навчалися і дійшли до професійного рівня? 
 
— Інтенсивне, професійне навчання, відвідування тренінгів та майстер-класів. Досвід у візажі в мене вже більш як п’ять років. Це, можливо, дивно прозвучить, але на початкових етапах я вчилася фарбуватися сама. Тому впевнена, що в домашніх умовах навчитися цьому реально. Головне — це бажання і багато-багато практики. 
 
— А з чого радите почати дівчатам, які хочуться навчитися фарбуватися у домашніх умовах? 
 
— Почніть із розбирання своєї косметики. Подивіться, які продукти у вас є, аналізуйте, які макіяжі ви зможете зробити. Експериментуйте з відтінками, текстурами. У наш час YouTube і Instagram — це джерело просто космічної інформації про все. Я так і сама починала, перегляд відео, а потім відпрацьовувала побачене. Якщо немає мети стати візажистом, але хочете навчитись робити макіяж, раджу на YouTube дивитися відео elena krygina. Для мене вона, напевне, найкращий блогер у цій галузі.  
 
— Що в макіяжі найголовніше? 
 
— Правильне виконання. Із власного досвіду можу сказати, що в мене було дуже багато учениць, які мали круту і дорогу косметику, пензлики, але не вміли ними користуватись. У підсумку їхній образ виглядав дешевим, неакуратним і абсолютно їм не підходив. Як же важко бувало годинами пояснювати клієнту, що рожеві тіні й помаранчеві вилиці — це не те, що створює гарний образ. А ще — дуже важко перевчати людей, які роками фарбуються неправильно. Ми живемо в сучасному світі, де макіяж — це невід’ємна частина нашого зовнішнього вигляду. Простий макіяж, укладка — і жінка вже почувається красивою і впевненою. 
 
— Що необхідно мати для буденного макіяжу, який можна зробити за п’ять хвилин?
 
— Перше, це матова помада неяскравого відтінку: коричневий, рожевий. Наносити як тіні, на вилицеву корекцію (або рум’янець) і на губи. Далі — туш, яка має бути обов’язково. Коректор або консилер, яким ви зможете приховати сліди від висипань або прищиків та синці під очима. Саме це дуже освіжає обличчя. І вуаля, щоденний макіяж за п’ять хвилин готовий.
 
— Олю, зараз ви проживаєте у США, тому розкажіть, чим відрізняється сфера професійного макіяжу в Україні та в Америці? 
 
— Чесно кажучи, різниця кардинальна. У Штатах усе з крайності в крайність. Тут або зовсім без макіяжу, навіть без крему для обличчя. Або ж такі випадки як супермейкап зі щільним тоном і суперконтурінгом, накладними віями і яскравою помадою. Переїхавши до Америки, я відчула тотальний контраст. В Україні все легше і простіше в плані макіяжу. В основному, це неяскравий денний макіяж, який не привертає уваги.
 
— Які особисто ваші секрети догляду за шкірою обличчя?
 
— Перше, це підібрати продукти саме для свого типу шкіри. В ідеалі — регулярні відвідини косметолога. Також моє золоте правило: очищення, тонізування, зволоження. Це в моїй щоденній рутині присутнє обов’язково. 
 
— Що вас надихає і допомагає розвиватися професійно?
 
Під час фарбування клієнтки.
 
— Задоволені клієнти, коли їхні очі горять від того, що вони бачать у дзеркалі. І посмішка, яку не можуть приховати. Навіть наприкінці дуже важкого робочого дня це неймовірно бадьорить. Вдячність — ви не уявляєте, наскільки для творчої людини це важливо! В основному, мене надихають люди, які до мене приходять і йдуть заряджені на позитив. Також інші візажисти, за якими я слідкую, які мене дуже подобаються (їхня робота і вони самі як люди). А ще мене надихає краса, багато жінок такі красиві, і навіть не здогадуються про це, такі особливі, такі витончені, такі милі. І як сумно, коли в них низька самооцінка... Варто пам’ятати кожній жінці, що вона неповторна. А я, як людина, яка бачила дуже багато облич із макіяжем і без нього, можу про це говорити впевнено.