На окупованому Донбасі фіксують зараження коронавірусом і віспою на додачу

18.03.2020
За минулу добу збройні формування Російської Федерації та їхні посіпаки 7 разів порушили режим припинення вогню.
 
Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також iз протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї.
 
Найгарячіше було на донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» — зафіксовано 5 обстрілів. По наших позиціях неподалік населеного пункту Піски гатили з мінометів калібру 82 мм i з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї.
 
Поруч iз Лебединським — з автоматичного станкового гранатомета та великокаліберних кулеметів.
 
Неподалік Красногорівки — зі станкового протитанкового гранатомета, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї. Поблизу населеного пункту Славне — зі стрілецької зброї. Поблизу населеного пункту Березове — зі станкового протитанкового гранатомета, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї.
 
На луганському напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» упродовж доби було зафіксовано два обстріли — поруч iз Новотошківським — iз протитанкового ракетного комплексу, неподалік Хутора Вільного — з 82-мiлiметрових мінометів.
 
16 березня внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення. Тим часом уряд Росії вирішив до 1 травня обмежити в’їзд у Росію для іноземців та осіб без громадянства. Заборона стосується і мешканців ОРДЛО без відповідних документів. 
 
Нагадаємо, для усунення загрози розповсюдження коронавірусу в районі ООС на українських контрольних пунктах в’їзду-виїзду вживають спеціальних заходів.
 
Введено тимчасову заборону в’їзду з окупованих територій для осіб, в тому числі й іноземців та осіб без громадянства, які не мають постійної реєстрації місця проживання на підконтрольній уряду України території. Пропуск вказаної категорії осіб у зворотному напрямку здійснюється без обмежень, плюс посилено перевірку людей, які їдуть з окупованої території. 
 
За допомогою спецприладів представники Державної прикордонної служби України проводять температурний скринінг кожному, хто перетинає пропускний пункт. Медичні працівники регулярно дезінфікують приміщення та бокси на КПВВ. У разі виявлення в людини підвищеної температури її обстежують чергові медики та за необхідності доправляють в ізолятори медичних установ для надання необхідної допомоги.
 
За інформацією з публічних джерел, на території окупованої частини Донецької та Луганської областей зафіксовані випадки зараження коронавірусом. Також у так званому «Управлінні Народної міліції ДНР» заявили, що 17 бойовиків захворіли на віспу. Про це на брифінгу повідомив «офіційний представник Народної міліції ДНР», передав блогер Necro Mancer.