Усе заради вдалого Євро-2020: весняну частину ЧУ проведуть у пришвидшеному темпі

28.01.2020
Усе заради вдалого Євро-2020: весняну частину ЧУ проведуть у пришвидшеному темпі

У весняній частині сезону на столичних динамівців очікує вельми насичений ігровий календар. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Клуби вітчизняної прем’єр-ліги пішли назустріч тренерському штабу національної збірної України i з метою забезпечення оптимальних умов для підготовки «синьо-жовтих» до фінальної частини чемпіонату Європи-2020 на загальних зборах учасників УПЛ більшістю голосів прийняли зміни до календаря ЧУ-2019/2020.
Після того як виконавчий комітет УАФ затвердить новий календар змагань, його учасникам доведеться дещо переглянути свої плани на другу частину клубного сезону, адже навесні їм доведеться грати в досить жвавому темпі.
Одразу варто наголосити, що не всім клубам ліги сподобалася ідея ущільнення ігрового графіку. Особливе невдоволення бажанням переписати календар по ходу чемпіонату виказав президент київського «Динамо» Ігор Суркіс. Вочевидь навесні на динамівців очікуватиме непроста боротьба за друге (лігочемпіонське) місце в чемпіонаті. Окрім того, прагнутимуть «біло-сині» будь-що перемогти в Кубку країни. При цьому нині підопічні Олексія Михайличенка не виглядають командою, котрій буде легко змагатися на два фронти, особливо коли доведеться грати по два матчі на тиждень. До слова, на навчально-тренувальному зборі в Туреччині динамівці вже зазнали першої поразки, мінімально поступившись хорватському «Хайдуку» (0:1).
«Футбольний клуб «Динамо» завжди поважав і цінував інтереси національної збірної України. Ми готові йти назустріч тренерському штабу, готові відпустити в розташування збірної гравців раніше, якщо останні тури для нас уже нічого не вирішуватимуть. Але при цьому ми категорично проти подібних підходів і методів. Регламенту слід неухильно дотримуватися. Не можна змінювати правила гри по ходу чемпіонату!» — заявив Ігор Суркіс.
До того ж власник «Динамо» поцікавився: «А якщо «Шахтар» дійде до фіналу Ліги Європи, то що тоді робити? Як їм міняти свій розклад?»
Зауважимо, що фінал Ліги Європи запланований на 27 травня, тоді як заключний тур першості, згідно з видозміненим розкладом ЧУ, має відбутися 16 травня.
Після чого гравці синьо-жовтої команди, котрі грають у чемпіонаті України, вирушать у розташування своєї національної команди, де матимуть змогу добре відновитися після напруженого клубного сезону.
«Моє прохання змінити календар ЧУ передусім було пов’язане з бажанням надати перед підготовкою до Євро-2020 час на відпочинок гравцям тих команд, які найбільше представлені в національній збірній. Дякую клубам УПЛ за те, що погодилися на зміни розкладу чемпіонату України. Я з великою повагою ставлюся до календаря, кожної команди й регламенту. Дуже приємно, що клуби з розумінням сприйняли нашу ініціативу ущільнити графік ігор навесні», — відзначив Андрій Шевченко.