Важке озброєння, снайперське «полювання», мінування території: окупанти на Донбасі активізувались

21.01.2020
Інтенсивність бойових дій зросла. За минулі чотири доби збройні формування Російської Федерації та їхні посіпаки 37 разів порушили режим припинення вогню. 
 
Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 152 мм та 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Окрім цього, була присутня снайперська активність i використання безпілотної ударної авіації. 
 
На Донеччині, де за ситуацію відповідає оперативно-тактичне угруповання «Схід», противник обстріляв захисників населеного пункту Новотроїцьке, Красногорівка, Широкине, Павлопіль, Василівка, Піски.
 
На луганському напрямку в зоні дії оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог вів прицільний вогонь по позиціях наших воїнів поблизу Травневого, Новотошківського, Миронівського, Луганського, Новозванівки, Оріхового, Зайцевого, Новоолександрівки, Новотошківського. 
 
За офіційними даними, за цей час у результаті ворожих обстрілів загинуло троє військовослужбовців Об’єднаних сил, 12 поранено, один помер у госпіталі.
 
16 січня на Луганщині від кулі снайпера загинув військовослужбовець, прикомандирований до 72-ї омбр Ігор Хімічук. 18 січня загинув 32-річний Валерій Закусило з 72-ї омбр ЗСУ. Ім’я загиблого 19 січня ще не оприлюднено.