Ексдруга ракетка України Леся Цуренко програла свій стартовий поєдинок на «АО»-2020

21.01.2020
Ексдруга ракетка України Леся Цуренко програла свій стартовий поєдинок на «АО»-2020

Ексдруга ракетка України Леся Цуренко програла свій стартовий поєдинок на «АО»-2020 господарці кортів Ешлі Барті. (Фото з сайта tennisua.org.)

Напередодні старту цьогорічної Відкритої першості Австралії її організатори найбільше тривожилися через спеку та смог від лісових пожеж, які могли суттєво вплинути на планомірний перебіг турніру.
 
 
Натомість головною проблемою першого ігрового дня основного раунду «Аустреліен оупен»-2020 став дощ, через який довелося скасувати десять поєдинків на відкритих кортах.
 
 
Друга ракетка України Даяна Ястремська — одна з тих тенісисток, кому довелося відкласти свій вихід на ігровий майданчик у «Мельбурн-парку». 
 
 
Водночас у Даяни з’явився додатковий день відпочинку після фіналу представницького турніру категорії «Прем’єр» в Аделаїді, в якому минулої суботи 19-річна українка протистояла першій ракетці планети, австралійці Ешлі Барті.
 
Попри те, що лідерці світового тенісу цей відповідальний матч Ястремська програла (2:6, 5:7), за підсумками виступу на турнірі Даяна встановила черговий свій рейтинговий рекорд, уперше в кар’єрі піднявшись на 21-шу позицію в табелі про ранги WTA.
 
Зауважимо, що суперниця Ястремської в першому колі «АО»-2020 — словенка Кайя Юван — дебютантка «основи» Відкритої першості Австралії, куди вона пробилася через сито кваліфікації.
 
А от представницям українського тенісу подолати відбір «АО»-2020 не вдалося. Марта Костюк й Ангеліна Калініна вибули на старті кваліфікації, Катарина Завацька та Дар’я Лопатецька обмежилися участю в другому відбірковому колі, де їхніми кривдницями стали представниці США — Сакія Вікері (4:6, 7:5, 4:6) та Кеті Макнеллі (2:6, 3:6).
 
Після стартового дня основного раунду на «Аустреліен оупен» іще на одного українського повпреда стало менше. Уже на старті турніру потрапивши на першу ракетку планети, ветеран вітчизняного тенісу Леся Цуренко була змушена зачохлити ракетку. 
 
Через проблеми зі здоров’ям колишня друга ракетка України зазнала суттєвого падіння в рейтингу WTA, перемістившись iз третього його десятка за межі першої сотні. 
 
Занадто рання зустріч Цуренко з лідером посіву «АО»-2020  якраз і стала наслідком цього дрейфу. Перед грою Леся згадувала, що колись вона навіть перемагала Барті.
 
Проте відтоді австралійка зробила велетенський крок уперед. А от українській тенісистці лише належить повернутися на попередні позиції. У підсумку Цуренко вистачило тільки на перший сет проти Барті, котрий вона виграла 7:5.
 
Наступні ж дві партії наша співвітчизниця розгромно програла, взявши в кожній із них по одному гейму. У вівторок на корти «Мельбурн-парку» вийдуть одразу чотири українські тенісистки: Еліна Світоліна, Ястремська, Катерина Козлова та Катерина Бондаренко.