Від «Оскара» — до «Малини»: Голлівуд завмер в очікуванні найяскравіших премій

15.01.2020
Від «Оскара» — до «Малини»: Голлівуд завмер в очікуванні найяскравіших премій

Енн Хетауей.

Напередодні вручення «Оскарів» зазвичай відбувається ще одна церемонія нагородження за внесок у кінематограф, але цю премію далеко не всі мають бажання отримати, та й слава від таких «призів» досить сумнівна.
 
 
Йдеться про горе­звісну «Золоту малину», якою нагороджують за найгірші фільми та ролі.
 
 
І хоча багато хто з гумором ставиться до «малинки», проте над визначенням номінантів на цю нагороду працює серйозне журі у складі 500 членів із 12 країн світу, адже неприпустимо незаслужено образити нагороджених цим далеко не почесним титулом.
 
Багато акторів із гумором ставляться до своєї номінації на «Золоту малину» і навіть приходять на її вручення, кепкуючи при цьому з самих себе, адже тут здебільшого не йдеться про погану гру, а, швидше, про нікчемний сюжет, невдалу режисуру. Серед нагороджених «малиною» траплялися й легендарні «оскароносці», скажімо, Марлон Брандо, Лоуренс Олів’є, Фей Данауей. 
 
Декому вдається «неможливе» — одночасно отримати і «Оскара», і «Золоту малину», як, скажімо, Сандрі Буллок, яку в 2010 році нагородили «Оскаром» за спортивну драму «Невидимий бік» та «Малиною» — за комедію «Все про Стіва».
 
Актриса не розгубилася і прийшла на обидві церемонії вручення, причому свій антипод «Оскара» прокоментувала з притаманним їй почуттям гумору.
 
Цьогоріч же особлива увага прикута до персони Метью Макконахі, якого номінують на головну премію Американської кіноакадемії за фільм Ford проти Ferrari (в українському прокаті — «Аутсайдери»), однак він також знявся у «Морі зваби» — фільмі, який може зібрати відразу кілька «малинок»: за найгірші акторські ролі як самого Метью, так і Енн Хетауей (яка, до слова, знялася ще в одному цьогорічному «малиновому» фільмі — «Шахрайки»). Компанію їм у черзі за антиоскарами складуть не менш зіркові Міла Йовович за роль у фільмі «Хелбой» та Демі Мур за «Корпоративні тварини».