«Мав чотири квартири»: глава Полтавської облради розповів, де взяв 200 тисяч на покриття боргів освітян за газ

14.01.2020
«Мав чотири квартири»: глава Полтавської облради розповів, де взяв 200 тисяч на покриття боргів освітян за газ

Під час пресконференції голові Полтавської обласної ради Олександру Біленькому ставили й незручні запитання.

Днями керівник дорожнього підприємства Альберт Уваров в інтерв’ю одному з телеканалів розповів, як давав хабарі нині вже екскерівництву Полтавської облдержадміністрації.
 
 
Тож під час нещодавньої пресконференції представники засобів масової інформації й поцікавилися в голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького, яка його думка з цього приводу.
 
 
— Обласна рада відреагує тільки на рішення суду, — заявив Олександр Юрійович. — Я цього чоловіка вперше побачив із телеекрана. Звинувачення на адресу ексчиновників дуже серйозні. На це свого часу досить різко відреагував президент Петро Порошенко. Ми не даємо коментарів із цього приводу, бо це не в нашій компетенції, і чекаємо на рішення суду.
 
— А загалом ви щось чули про хабарі чи відкати в будівлі, де розташований і ваш кабінет? До того ж у корупційній справі замішаний і колишній перший заступник керівника області, ваш колега по фракції Андрій Пісоцький, — не вгавали журналісти.
 
— Якщо скажу, що не чув, ви мені повірите? Ми спілкуємося з багатьма людьми, і такі чутки до нас доходили. Але те, що людина подарувала автомобіль, — для мене як казка. Я думав, що бізнесмен — це особа, яка займається бізнесом, а не людина, з якої витрушують євро чи долари. Коментувати ситуацію, не маючи на руках рішень суду, — навіщо це мені? Можливо, у приватній розмові я й висловлю свою думку. Скажімо, чому досі немає суду?
 
— На початку грудня ви перерахували 200 тисяч гривень особистих коштів на Решетилівський відділ освіти в рахунок погашення боргів за природний газ, після чого нарешті включили опалення у школах і дитсадках району. Звідки в посадової особи органу місцевого самоврядування стільки грошей, щоб отак розкидатися ними? — поставили ще одне каверзне запитання представники медіа.
 
— Ви мали б перевірити мою декларацію, перш ніж ставити таке запитання, — порадив Олександр Біленький. — Коли йшов на цю посаду, мав чотири квартири у престижному районі Києва. Зараз не маю жодної. Виручені за них кошти — у погашенні боргів за газ, подарунках, дитячих майданчиках тощо. Я можу дозволити собі такі речі.
 
— Як можна заробити на чотири квартири? — здивувалися медійники.
 
— Я ж раніше не працював на державній службі — був досить успішним політтехнологом. І якщо до мене немає претензій у правоохоронних органів, отже, заробив, — парирував голова облради.