В український прокат вийшов новий «Дулітл» із Робертом Дауні-молодшим у головній ролі

14.01.2020
В український прокат вийшов новий «Дулітл» із Робертом Дауні-молодшим у головній ролі

Фото надане B&H film distribution. (Роберт Дауні-молодший у ролі Дулітла.)

В український прокат вийшов фільм «Дулітл» — чергова екранізація циклу оповідей для дітей британсько-американського письменника Хью Джона Лофтинга про лікаря, який рятував життя тварин.
 
 
Задум написати таку історію у володаря медалі Ньюбері (1923 р.) — літературної премії США за кращий твір для дітей —  виник ще під час Першої світової війни.
 
 
Дебютна книжка вийшла у 1920-му. А три останні із серії, яка нараховує дюжину історій +1, були видані після смерті письменника у 1947-му. 
 
 
Студія Universal у ролі Дулітла представляє Роберта Дауні-молодшого — дворазового володаря «Золотого глобуса» і дворазового номінанта на премію «Оскар».
 
Тому зрозуміло, що фільм має статус не лише дитячого, а й сімейного. Не обійдуть увагою мами і татусі також участь у фільмі Антоніо Бандераса.
 
До речі, озвучували звірів, зокрема, Маріон Котіяр (лисиця Ту-Ту) та Емма Томпсон (папуга Полінезія).
 
За сюжетом, після втрати коханої дружини Лілі упродовж кількох років поспіль Дулітл спілкується лише зі звірями у заповіднику, наданому йому для роботи і проживання за особливі заслуги королевою Британії.
 
Із комфортної відлюдькуватості висмикнути доктора може лише загроза життю управительки країни, яка виникає внаслідок підступного бажання зрадника отримати владу. Помічником у подорожі Дулітлу буде підліток.
 
У перекладі do little — «робити мале». Гарна настанова і дітям, і дорослим: помічати природу навколо та розуміти (навіть якщо не знаєш мови тварин) потребу звірів жити. А любові потребують усі, незалежно від назви та кількості кінцівок.