«Туда нє ході»: бойовики обмежують переміщення патрулів місії ОБСЄ

27.12.2019
За минулі дві доби зброй­ні формування Російської Федерації та їхні посіпаки 21 раз порушили режим припинення вогню. Інтенсивність обстрілів зросла.
 
Противник обстріляв позиції наших підрозділів із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. 
 
На донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник проявляв активність, обстрілюючи наші позиції поблизу Красногорівки, Невельського, Старогнатівки, Василівки, Березового.
 
На луганському напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог гатив по позиціях наших захисників поруч із Кримським, Луганським, Новолуганським, Світлодарськом, Тро­їць­ким, Шумами.
 
За ці дні втрат серед військовослужбовців Об’єд­наних сил не було. 24 грудня внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.
 
Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомила про чергові обмеження свободи пересування патрулів СММ ОБСЄ з боку збройних формувань Російської Федерації.
 
У їхньому звіті від 24 грудня йдеться про шість  випадків відмови (та один випадок затримки патрулів Місії) у доступі до непідконтрольних урядові України територій біля Роздольного, Петрівського, Приморського, Безіменного, Новоазовська та Заїченка на півдні Донецької області.
 
За даними розвідки, російське командування на Донбасі підвищує рівень готовності до негайного застосування з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК російсько-окупаційних військ.
 
В артилерійських підрозділах окупантів зросла інтенсивність навчань iз виходом техніки на полігони для тренувань та навчань зі стрільбою.
 
Причому контроль за виконанням вправ стрільб в артилерійських підрозділах у грудні здійснювали старші офіцери зі складу спеціальних комісій, що прибули з території РФ.
 
Розвідка зафіксувала, що окупанти поповнюють боєкомплект артилерійських підрозділів, зокрема для реактивних систем залпового вогню.