В Івано-Франківську встановили світовий рекорд одночасної наймасовішої гри на трембітах

27.12.2019
В Івано-Франківську встановлено світовий рекорд одночасного наймасовішого трембітання. Це втричі більше попереднього рекорду в Рахові, коли спільно загуділи 56 трембіт.
 
На території біля Палацу Потоцьких жителі самої Франківщини та сусідніх Закарпаття, Львова, а ще Тернополя, Рівного, Дніпра та Києва взялися за трембіти — найдовші у світі музичні інструменти, до восьми метрів. У цьому чарівному дійстві взяли участь музиканти, пластуни, актори, чиновники.
 
«Зафіксовані результати: зібрано разом 146 трембіт і карпатських рогів. Отож 25 грудня у місті Івано-Франківськ на території Палацу Потоцьких було презентовано новий рекорд одночаного трембітання», — констатувала реєстраторка національного рекорду України Тетяна Розвадовська.
 
Музики після реєстрації рекорду пройшли урочистою ходою центром міста, трембітаючи і створюючи видовищне та неординарне за своїм масштабом дійство. На маршруті тріумфальної ходи: від Палацу Потоцьких до драмтеатру, меморіального скверу, Вічевого майдану, Бастіону і назад до Палацу Потоцьких трембітарів щиро й радісно вітали містяни та гості Івано-Франківська.
 
На завершення дійства диплом «Книги рекордів України» було вручено ініціатору рекорду Михайлу Адамчаку — вокалісту місцевого гурту «КораЛЛі» та організаторам заходу — представникам Рок-Вар’яте «КораЛЛі» і комунального підприємства «Простір iнноваційних креацій «Палац».
 
До речі, у Франківську в грудні цього року рекорд iз трембітами вже другий за місяць. Перший рекорд було зафіксовано на Миколая, коли на акцію «2020 різдвяних дитячих мрій» зібралися 2,5 тисячі дітей і на площі Івана Франка з ліхтариками виконали пісню «Ой хто-хто Миколая любить».