Активiзувалися снайпери: Ворог використовує лазерну зброю

24.12.2019
За три минулі доби офіційно зафіксовано 24 випадки порушення режиму вогню збройними формуваннями Російської Федерації та їхніми посіпаками. Інтенсивність вогню, здається, знизилась, але противник застосовує тактику завдання максимальної шкоди, обстрілює позиції наших підрозділів із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Знову активізувалися снайпери.
 
На донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник обстріляв позиції Об’єднаних сил поруч iз Пісками, Талаківкою, Красногорівкою, Новотроїцьким, Василівкою, Кам’янкою, Славним, Невельським,поблизу шахти Бутівка.
 
На луганському напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» обстріли позицій українських захисників зафіксовано неподалік Кримського, Новолуганського, Новгородського, Хутіра Вільного, Шумів, Світлодарська,Зайцевого.
 
22 грудня, під час перестрілки з проросійськими найманцями загинув солдат 93-ї бригади «Холодний Яр» Соловйов Герман Ігорович 1990 року народження. Високим був — тому позивний «Маяк». «Не пив, не курив, дуже хороший механік-водій, золоті руки. Відмінний спеціаліст. Сказали — зробив. Зазвичай таких людей не вистачає в армії. Це величезна втрата», — кажуть про бійця побратими. Герман родом із Кам’янського, жив у Дніпрі. У Збройні сили прийшов у вересні 2018-го. До холодноярців приєднався, коли бригада вийшла на Донеччину — воював у Верхньоторецькому. У нього залишилася мама.
 
Упродовж цього часу двоє наших бійців отримали поранення. Один iз них — під час спостереження в оптичний пристрій отримав ураження сітківки ока внаслідок використання противником лазерної зброї.
 
Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про суттєве збільшення кількості злочинів і правопорушень, скоєних військовослужбовцями з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК російсько-окупаційних військ проти місцевого населення. Зокрема, 16 грудня військовослужбовці 1 АК пограбували одне з підприємств на окупованій території, яке має автомобільну та сільськогосподарську техніку, для подальшого продажу агрегатів і обладнання з метою власного збагачення. Техніку та транспорт, якi використовують для сільськогосподарських робіт, було просто знищено.
 
Для недопущення проявів громадської непокори окупанти посилили адміністративно-поліцейський режим. Зокрема, з 18 грудня введено заборону на виїзд жителів з окремих населених пунктів тимчасово окупованої території в Донецькій області. Відповідні контрольні заходи здійснюють підрозділи так званого «МВС» шляхом перевірки наявності місцевих мешканців за місцями прописки. Російська окупаційна адміністрація виправдовує такі дії необхідністю виявлення та протидії «українським диверсантам». 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Представники національної скаутської організації України «Пласт» привезли до району проведення операції Об’єднаних сил Вифлеємський вогонь миру. Його передали військовослужбовцям підрозділів, які виконують завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності на території Донецької та Луганської областей.