Дмитро Підручний виграв спринтерську гонку на відкритому чемпіонаті Швеції

26.11.2019
Дмитро Підручний виграв спринтерську гонку на відкритому чемпіонаті Швеції

У нинішньому сезоні Дмитро Підручний із усіх сил прагнутиме підтвердити високий статус чемпіона світу. (Фото з сайта radiosvoboda.org.)

Наступного уїк-енду в шведському Остерсунді відбудеться офіційний старт біатлонного сезону.
 
 
На першому етапі Кубка світу на кращих представників світового біатлону чекатиме насичена змагальна програма:  одиночна змішана та класична «мікст-естафета», спринт, індивідуальна гонка та найбільш захопливі старти — чоловічі та жіночі командні перегони.
 
 
І хоча в біатлонній збірній України заявили, що підготовка до сезону була спланована таким чином, аби пік форми спортсменів прийшовся на лютневий чемпіонат світу в Антхольці, в Остерсунді «синьо-жовті» прагнутимуть розпочати змагальний тур без провалу.
 
Спочатку на напівофіційних стартах в норвезькому Шушені свою готовність до сезону перевірили українські стріляючі лижниці. А через тиждень, заявившись на відкритий чемпіонат Швеції, результати своєї передсезонної роботи на огляд глядачів представили вітчизняні біатлоністи.
 
За словами старшого тренера чоловічої збірної Украни словака Юрая Санітри, підготовчий процес проводився з акцентом на естафети, оскільки вони будуть присутні практично на кожному етапі КС-2019/2020.
 
Водночас у шведському Ідре підопічні Санітри більше зосереджені на перевірці своєї персональної готовності, й особливо це стосується капітана «синьо-жовтих» Дмитра Підручного, котрий на старт сезону вийде в статусі чинного чемпіона світу.
 
Як показав спринт шведської першості, Підручний підходить до офіційного стартового рубежу в непоганій формі. У цих перегонах Дмитро став одним із небагатьох, хто пройшов стрільбу без промахів.
 
При цьому не було йому рівних за швидкісними характеристиками, відтак капітан української збірної записав до свого активу нехай і не офіційну (іноземці на шведському чемпіонаті змагалися поза конкурсом), проте перемогу.
 
Однак Санітра просить вітчизняних шанувальників біатлону бути розсудливими й не вимагати від чемпіона світу Підручного постійних тріумфів.
 
«Я розумію журналістів та уболівальників, які після минулого сезону чекатимуть найвищих результатів від Дмитра, але конкуренція в чоловічій категорії занадто велика. Треба бути дуже добре підготовленим, щоб піднятися на подіум», — наголошує словацький фахівець.
 
При цьому, як свідчить наставник українських біатлоністів-чоловіків, у нинішньому сезоні він дещо змінив план підготовки, відмовившись, серед іншого — з метою економії сил своїх підопічних — від літнього чемпіонату світу.
 
«Наша головна мета — якнайкраще підготуватися до сезону, щоб порадувати вболівальників та зробити гарну рекламу України», — зауважив Санітра.