Тернопільські таксисти виступили проти обов'язкового автокрісла для дітей

20.11.2019
Як відомо, президентом підписано закон про додаткову відповідальність за порушення правил перевезення, який забороняє «перевозити дітей віком до 12 років і зростом до 145 см у машині без використання спеціальних засобів, які дозволять пристебнути дитину пасками безпеки» (інакше штраф за перше правопорушення становитиме 510 грн, а за повторне — 850).
 
Але якщо у зв’язку з цим у власників приватних машин запитань щодо автокрісел для своїх малюків у принципі не виникло, то в таксистів їх — ціла низка, і відповіді вони наразі знайти не можуть.
 
У більшості автомобілів, що використовуються як таксі, приміром, на задніх сидіннях не передбачені паски безпеки, якими можна пристебнути дитяче автокрісло.
 
До того ж, воно займає багато місця й обмежує кількість пасажирів, яких можна взяти в машину. Так само нереально, стверджують водії, постійно возити таке крісло в багажнику, бо, мовляв, куди тоді дівати валізи та інший великий багаж пасажирів. А що, наприклад, робити, коли серед пасажирів двоє чи, тим більше, троє маленьких дітей? 
 
Водії тернопільської служби таксі «Пілот» вважають, що таке нововведення спричинить великі незручності як для них, спонукаючи уникати перевезення пасажирів iз дітьми, так і для самих пасажирів.
 
Тому вони ініціювали створення відповідної петиції на сайті президента України, в якій iдеться про дозвіл перевезення дітей у таксі без спеціальних автокрісел. Чи набере вона потрібну кількість голосів і чи буде на це очікувана реакція — покаже час.