Тернопільська облрада засудила законопроєкт про ринок землі

19.11.2019
Тернопільська обласна рада протестує проти прийняття нещодавно Верховною Радою в першому читанні законопроєкту про ринок землі.
 
Так на останній сесії депутати прийняли звернення, де більшістю голосів засудили це рішення, та вимагають припинити подальший розгляд законопроєкту, а також висловили недовіру уряду («за вчинення дій, спрямованих на руйнацію аграрного сектору України») і вимагають його відставки.
 
«Це було зроблено, незважаючи на спротив органів місцевого самоврядування, численні акції протесту фермерів, представників агропромислових підприємств, небайдужих громадян України, політичних i громадських організацій... Ми, депутати Тернопільської обласної ради, послідовно відстоюючи інтереси громади Тернопільщини, заявляємо про свою категоричну незгоду зі спробами, спрямованими на запровадження в Україні так званого «ринку землі», який несе в собі загрозу знищення, загрожує стабільності в економіці та державному суверенітету», — йдеться у зверненні до президента, Кабінету Міністрів i Верховної Ради.
 
Окрім цього, місцеві депутати закликали жителів області відразу після прийняття Закону про порядок відкликання народних депутатів розпочати цю процедуру щодо нардепів від Тернопільщини, які підтримали згаданий законопроєкт у першому читанні. 
 
Як «УМ» уже повідомляла, раніше Тернопільська обрада приймала звернення до президента, Верховної Ради та Кабміну щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення до 2025 року. Серед основних аргументів називали необхідність провести повну інвентаризацію земель iз ліквідацією всіх наявних помилок і неточностей у кадастровій карті.