Матір не купують і не продають

13.11.2019
Звертаюся до вас — державних мудрих та патріотичних діячів Української держави. Ви, разом із президентом України Володимиром Зеленським та прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком, надумали продавати-купувати українську рідну нам землю — найкращі, найбагатші чорноземи у світі! Купівля-продаж української землі — це кінець Україні та українцям. Цього не розуміють лише обмежені політики, які «думають мозками ногом, а не головом», як кажуть у нас на Закарпатті.
 
Ви на це не взяли дозвіл в української нації — українського народу. Президент Зеленський і ви, депутати, йдучи на вибори, у своїх передвиборчих програмах не проголошували, що приймете закон про продаж-купівлю землі. До вашого відома: президент Петро Порошенко перед другим туром проголосив: «Я все встиг зробити за 5 років, окрім Закону про продаж-купівлю землі». Це стало однією з вагомих причин його нещасної поразки на президентських виборах.
 
Та й «Адольф Віссаріонович» Путін, який до крові так охочий, сьогодні рве від нас шматки Землі і ліпить, як доноси в КДБ строчить, несамовиті ярлики, мріє скупити всю українську землю або великою нашою кров’ю повернути в лоно Московської імперії.
 
Наша рідна українська земля просякнута кров’ю українців — воїнів оріїв, антів, русинів... козаків, воїнів УПА, ОУН, героїв Крутів, Небесної сотні та АТО, простих людей. Продавати цю людську кров патріотів разом із землею — це великий злочин перед Україною та її народом — нацією! Наша земля дана нам Богом, і тому ви, депутати, приймаючи Закон про купівлю-продаж землі, а президент — підписуючи цей закон, вчините великий гріх перед Богом.
 
Для нас, українців, земля — рідна матір, а матір не продають і не купують. Таке чинять тільки виплоди сатани. 
 
Інші країни, окрім африканських, азійських та південноамериканських, не продають і не купують свої землі, а лише здають в оренду. Велика Британія має у державній власності (націоналізовано) майже 100% землі (це зробила ще прем’єр-міністр Маргарет Тетчер; Канада — 94% державної землі; Ізраїль — 96% (це та держава, в якій політичні діячі і преса криком кричать: «Україно! Швидше ухвалюйте закон про землю, ми навіть ви­знаємо своїм парламентом Голодомор 1932—33 рр. геноцидом); США зараз частину землі націоналізовує, а частково скуповує у власників, щоб зробити всю землю державною.  
 
Пропоную:
 
— Ввести у Конституцію України окрему статтю: «Земля в Україні є винятковою, невід’ємною власністю української нації — всіх громадян України — і не може бути предметом (об’єктом) купівлі-продажу, а лише здаватися в оренду не більше за 100-200 га (за згодою виборних органів місцевого самоврядування), згідно з Законом України про землю за певних умов на певний строк. Державні органи влади мають право за обґрунтованих причин розривати договір про оренду.
 
— Оренда землі — це найкращий метод господарювання на ній і це найвища національна безпека держави.
 
— Всі громадяни України, підприємства, установи, навчальні заклади тощо повинні платити податок за Землю в Україні. Громадяни України, що мешкають у сільській місцевості, платять за оренду землі мінімальні суми, наприклад, 20-30 грн за гектар.
 
— Проєкт Закону про землю в Україні необхідно винести на всенародне обговорення — референдум — це право захисту своїх прав громадянина України.
 
— Вся земля в Україні повинна бути націоналізована державою, яка розпоряджається землею від імені українського народу.
 
— Необхідно відкрити державний земельний банк.
 
Не жартуйте з нами, українським народом, бо за свою материнську землю, як показала наша кількасоттисячолітня історія, ми, українці, будемо битися на смерть!  Бо захист української землі — це захист національної безпеки України. 
Г. СІРЕНКО, 
заслужений діяч науки і техніки, 
академік Академії технологічних наук України,
професор, доктор технічних наук,
журналіст, член Всеукраїнського руху опору купівлі і продажу землі