В Оршанецькому центрі на Черкащині прийняли присягу 211 прикордонників

12.11.2019
В Оршанецькому центрі на Черкащині прийняли присягу 211 прикордонників

Урочистості в Оршанці. (Фото надане пресслужбою Черкаської ОДА.)

На Черкащині, в Оршанецькому центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби імені генерал-майора Ігоря Момота, присягнули на вірність Україні 211 військовослужбовців строкової служби. Вони поїдуть захищати кордони на мирних ділянках держави.
 
Як повідомляють у Черкаській ОДА, юнаки з різних областей України під керівництвом досвідчених офіцерів завершили курс загальновійськової підготовки з прикордонного контролю, тактики прикордонної служби, основ безпеки застосування сил, інженерно-технічної підготовки.
 
«Склавши присягу, ви стаєте справжніми захисниками України. Впевнений, що ви відповідально й сумлінно виконаєте свій конституційний обов’язок із захисту рідної країни», — наголосив на урочистостях начальник центру полковник Дмитро Коцеруба. 
 
«Пишаюсь своїм сином i його колегами, які обрали шлях справжнього патріота своєї Батьківщини — захисника держави», — додає мати військовослужбовця Наталія Писаренко.
 
До речі, за роки незалежності України в Оршанецькому центрі пройшли підготовку понад 100 тисяч майбутніх прикордонників. Більше тисячі з них захищали Україну від російської агресії, 14 прикордонників загинули. 
 
Загалом прикордонна служба України втратила 70 своїх воїнів, понад 400 отримали поранення.