Земля на продаж: у родовому селі Грушевського на Черкащині невідомі вкрали чорнозем

05.11.2019
На Черкащині, в селі Худоліївка Чигиринського району, невідомі крали чорнозем. Такий факт задокументували правоохоронці. 
 
Як повідомили «УМ» у Черкаській обласній поліції, до райвідділу надійшло повідомлення про те, що в адміністративних межах цього села невідомі особи вантажівками вивозять землю.
 
Дозволу на розробку земельних ділянок місцева адміністрація не надавала.
 
На місці події поліцейські з’ясували, що четверо жителів Черкас за допомогою трактора зняли верхній шар чорнозему і завантажили його на автомобілі.
 
На момент приїзду поліцейських дві з трьох вантажівок уже були з чорноземом. У водіїв, які не могли чітко пояснити свої дії, не було  документів на розробку та перевезення землі, розповіли правоохоронці. 
 
Транспортні засоби вилучено. В діях чоловіків вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 239-1 (незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель) Кримінального кодексу України. Наразі черкаські поліцейські встановлюють повне коло осіб, причетних до вчинення цього кримінального правопорушення.
 
Черкаське село Худоліївка відоме тим, що з нього починають родові корені відомого українського громадського та політичного діяча, історика Михайла Грушевського. Адже його прадід, дід та численні родичі народилися і жили у Худоліївці Чигиринського повіту.