Українську стрибунку у висоту Ярославу Магучих визнали найкращою юною спортсменкою Європи

29.10.2019
Українську стрибунку у висоту Ярославу Магучих визнали найкращою юною спортсменкою Європи

Ярославу Магучих визнали найкращою юною атлеткою Європи 2019 року. (Фото з сайта isport.ua.)

На 48-й Генеральній асамблеї Європейських олімпійських комітетів віце-чемпіонка світу зі стрибків у висоту Ярослава Магучих отримала нагороду найкращої юної спортсменки Старого світу.
 
 
Уразивши спортивний світ на чемпіонаті світу-2019 у Досі своїм срібним стрибком на висоту 2,04 м, який став новим світовим рекордом серед спортсменів віком до 20 років, юна українка здобула ще й неофіційний титул «світового відкриття». 
 
 
Як повідомляє офіційний сайт Національного олімпійського комітету України, разом з  нагородою переможниця  отримала  й грошову премію для навчальних і освітніх цілей, спрямовану на допомогу юній спортсменці на шляху до Олімпійських ігор.
 
 
Варто відзначити, що ця премія була заснована задля збереження пам’яті про видатну постать олімпійського руху Європи Петра Нуровського, аби його приклад спонукав молодих спортсменів продовжувати кар’єру, а вони, у свою чергу, ставали для прийдешніх поколінь взірцем  здорового способу життя, заснованого на олімпійських принципах та цінностях. 
 
Сама ж Магучих на гала-вечері у Варшаві відзначила, що 2019 рік, коли вона стала наймолодшою переможницею етапу «Діамантової ліги», підкоривши двометрову висоту, й виграла планетарне «срібло», був для неї насиченим та прогресивним.
 
Долати ж нові висоти 18-річну атлетку з Дніпра надихали гарні приклади іменитих співвітчизників, зокрема, й президента НОК України Сергія Бубки.
 
Трохи раніше Ярославу Магучих відзначили в Талліні на урочистій церемонії нагородження Європейської асоціації легкої атлетики Golden Tracks. «Золото», здобуте перспективною українською атлеткою на цьогорічному чемпіонаті Європи до 20 років, а також титул наймолодшої в історії медалістки дорослого чемпіонату світу спонукали європейських експертів назвати Магучих «зіркою, котра сходить».
 
«Я дуже щаслива стати переможницею у цій номінації. Хочу подякувати всім, хто підтримував мене упродовж сезону, а особливо тренеру Тетяні Степановій і моїй сім’ї. Також дякую Європейській легкій атлетиці за нагороду. Це чудова мотивація для того, щоб працювати ще наполегливіше і досягти мети», — відзначила Ярослава.
 
Звісно, не забули про Магучих і на Батьківщині. В Україні Ярославу ви­знали найкращою легкоатлеткою вересня.
 
При цьому титул кращого атлета першого осіннього місяця в голосуванні ради ФЛАУ, ЗМІ та вболівальників здобув Мар’ян Закальницький, який здобув дев’яте місце зі спортивної ходьби на 50 км на чемпіонаті світу в Катарі.
 
Нагадаємо, що одразу після фінішу цього виснажливого марафону, котрий проходив в умовах неймовірної спеки, український ходок втратив свідомість і був змушений долати наслідки зневоднення та перегріву в місцевій лікарні.
 
Згадуючи те випробування, Закальницький говорив: «Після 30-го кілометра вже навіть думав про те, а чи не краще буде зійти, але не міг собі цього дозволити. Розумів, що суперники попереду можуть «посипатися» і я маю шанс зачепитися за вісімку».