Телекомунікаційне насіння для майбутнього: 10 найкращих українських студентів вирушили до Китаю

23.10.2019
Днями 10 найкращих українських студентів вирушили до Китаю на два тижні для ознайомлення з провідними технологічними рішеннями у сфері телекомунікацій і культурою КНР.
 
Вони стали переможцями конкурсу «Насіння для майбутнього», який уже четвертий рік поспіль реалізує в Україні Huawei.
 
Серед цьогорічних здібних щасливчиків конкурсу — представники Національного авіаційного університету, Державного університету телекомунікацій, НТУУ «КПІ» ім. Ігоря Сікорського, Одеського політеху, Дніпровської політехніки, Київського університету імені Тараса Шевченка, Одеської академії зв’язку ім. О. С. Попова, Донецького технічного університету, Київського університету архітектури та будівництва. 
 
Конкурсний відбір за програмою «Насіння для майбутнього» відбувся серед усіх українських вишів за підтримки Міністерства освіти і науки України.
 
У ньому цього разу взяли участь 25 студентів за фахом телекомунікацій i комп’ютерних наук, які демонстрували свої знання в царині побудови та принципів роботи мобільних мереж, повинні були мати високі досягнення у навчанні, володіти англійською, бути активними в громадському житті та науковій роботі.
 
Напередодні відльоту до Китаю переможці нинішнього року програми «Насіння для майбутнього» презентували свої наукові розробки у київському офісі компанії.
 
Ма Ці, директор Huawei Ukraine, прокоментував: «Huawei активно розвиває та впроваджує новітні технології, що трансформують наше життя. Ми дуже раді, що ці знання допомагають у підготовці висококваліфікованих спеціалістів та впровадженнi в Україні високотехнологічних та інтелектуальних рішень».   
 
Глобальний соціальний проєкт Seeds for the Future від Huawei створено 2008 року. У ньому взяли участь понад 300 тис. студентів із 350 вищих навчальних закладів світу. В Україні його вперше було проведено 2016 року.