Сігурні Уївер — 70! Зірка «Чужого» святкує ювілей

11.10.2019
Сігурні Уївер — 70! Зірка «Чужого» святкує ювілей

Сігурні Уївер.

Цій стрункій красивій жінці важко дати її роки, та вона й не потребує компліментів — розумна, із сильним, можна сказати чоловічим, характером Сігурні Уївер належить до людей, про яких кажуть «зробила себе сама».
 
 
Насправді ім’я актриси — Сьюзен Александра, вона закінчила один із найкращих університетів США — Стенфордський — за спеціальністю англійська література, а потім за компанію з друзями пішла продовжувати навчання в Йєльську школу драматичного мистецтва.
 
Не мріючи про акторську кар’єру, дівчина вже в 30 років стала мегазіркою, знявшись у картині Рідлі Скотта «Чужий». Згодом актриса знялася ще в трьох частинах космічної саги і не виключає можливості знятися й у наступній, якщо їй сподобається сценарій.
 
Її безстрашна лейтенант Еллен Ріплі стала альтер-его самої зірки, адже відтоді саму Сігурні вважають такою ж сміливою і сильною особистістю. У житті пані Уївер не поступається своїй героїні силою духу.
 
Майбутня зірка народилася на Манхеттені — фешенебельному районі Нью-Йорка — в заможній сім’ї, адже її батько керував одним із найбільших телеканалів США.
 
Дівчинку виховувала купа няньок і гувернанток, вона навчалася лише в приватних школах, тож можна було передбачити, що з неї виросте капризуля і зарозуміла «мажорка».
 
Проте характер майбутньої зірки скорегував високий, як для дівчини, зріст (182 см!), який викликав постійні кпини серед ровесників, тож дівчині довелося й собі підсміюватися над собою, що викликало повагу серед однокласників, а в подальшій кар’єрі дало можливість грати не лише серйозні, а й комедійні ролі, що лише підкреслювало її багатогранний талант.
 
Актриса знялася в понад 70 фільмах, безліч разів була номінована на різноманітні премії, проте отримала лише кілька з них: два «Золоті глобуси», премію BAFTA та «Сатурн». Проте найбільшою нагородою для неї все ж залишається безмежна любов прихильників її таланту.