Зіркові «ліваки»: знаменитості, які розбагатіли на підробітках

09.10.2019
Зіркові «ліваки»: знаменитості, які розбагатіли на підробітках

Джессіка Сімпсон.

Зашкарублі стереотипи про «дурних блондинок» та брутальних виконавців реп-музики в реальному житті не є аксіомами. Принаймні, в них є винятки.
 
Такий висновок можна зробити з даних часопису «Форбс», який склав список зірок кіно та шоу-бізнесу, що розбагатіли саме на побічних проектах, зовсім далеких від «основної» діяльності. 
 
Класична блондинка Джессіка Сімпсон, яка в 2000-х роках тримала статус головної поп-принцеси американської музичної сцени, тепер володіє статками, які «Форбс» оцінює в 200 млн доларів.
 
І вони зароблені не поп-пісеньками, а завдяки власній лінії одягу та модних аксесуарів Jessica Simpson Collection, річні обороти якої оцінюються в один мільярд доларів.
 
З 2005 року співачку вважають бізнес-магнатом. До речі, відтоді Джесс не записала жодної пісні, не проспівала жодної ноти. А навіщо? На хліб їй і так вистачає! 
 
Рекордсменом за статками серед реперів є Джей-Зі (Jay-Z), який, за «Форбсом», «тягне» на один мільярд доларів. Хоча він надалі має великі прибутки від музичної діяльності (записав і видав на цей час 14 альбомів, регулярно концертує), але свої головні статки заробив завдяки... алкоголю.
 
«Форбс» оцінює його лінію з виробництва шампанського Armand de Brignac в 310 млн доларів, а компанія з випуску коньяків D’Usse тягне ще на 100 млн. Також репер отримує прибутки від компанії таксі Uber, сервісу музичного стрімінгу Tidal та компанії розваг Roc Nation. 
 
Іншим рекордсменом «лівих» заробітків є Доктор Дре (Dr. Dre). Поза кар’єрою репера, виконавця хіп-хопу та продюсера він заснував компанію з виробництва навушників та іншої акустичної апаратури Beats By Dr. Dre. Концерн Apple викупив у нього цю компанію за 3 мільярди доларів у 2014 році. 
 
Абсолютною рекордсменкою «зоряних» заробітків є зірка американського телевізійного реаліті-шоу «Родина Кардаш’ян» Кайлі Дженнер. У ньому вона з’явилася перед телеглядачами 2007 року десятирічною, а вже у віці 21 року стала однією з перших американок (і американців), які стали мільярдерами у віці до 21 року.
 
Підприємлива дівчина досягла цього завдяки відкриттю власної мережі виробництва та продажу косметики Kylie Cosmetics. Нещодавно відкрила ще одну Kylie Skin — для догляду за шкірою. Статки 22-річної на цей час Кайлі Дженнер «Форбс» оцінює в один мільярд доларів. 
 
До речі, головна героїня шоу «Родина Кардаш’ян» Кім також не пасе задніх. Хоча її шоу транслюється вже 17-й сезон поспіль, але Кім отримує головні прибутки не з нього, а від власної косметичної фірми KKW Beauty, прибутки якої за минулий рік становили 100 млн доларів. Статки самої Кім «Форбс» оцінює у 350 млн доларів. 
 
І врешті, якщо вже ми розпочали з блондинок, то варто ними і закінчити. Однією з найcлаветніших екранних білявок є акторка Різ Візерспун, головна героїня популярних комедій «Блондинка в законі» та «Блондинка в законі-2» (третя частина франшизи вийде на екрани наступного року).
 
Особисті статки 43-річної Різ оцінюють у 240 млн доларів, але їх вона заробила не на ролі «дурної, але кмітливої» героїні цього кіносеріалу, а завдяки власній кмітливості в житті. Зароблені за двох перших «Блондинок» гроші вклала в кінопродюсерську діяльність, книжковий клуб, випуск аудіопрограм та численних подкастів для Apple TV.