Остап Маркевич несподівано залишив пост головного тренера «Агробізнесу»

09.10.2019
Остап Маркевич несподівано залишив пост головного тренера «Агробізнесу»

Після поразки «Прикарпаттю» «Агробізнес» попрощався зі своїм наставником. (Фото з сайта fcab.com.ua)

На старті сезону в першій лізі лідерами турніру несподівано стали колективи, котрі аж ніяк не вважалися головними претендентами на підвищення в класі.
 
 
«Рух», «Агробізнес», «Авангард» — команди, котрим значно більше підійшов би статус міцного горішка, ніж претендента на участь в елітному дивізіоні.
 
 
Проте саме вони на першій третині турнірної дистанції займали місця в призовій трійці. Утім долати на одному диханні 30 турів чемпіонату завдання не з простих.
 
 
А з наближенням екватору змагань стало зрозуміло, що несподіваним лідерам сезону-2019/2020 проблемно утримувати домінуючі позиції у першому дивізіоні. Відтак у лідери Д-1 вийшли команди «з досвідом», від яких, власне, й очікували яскравої боротьби за путівки до еліти.
 
«Агробізнес» із Волочиська на початку першості видав серію з шести перемог поспіль, але в наступних чотирьох турах здобув очки лише в одному поєдинку. Як результат, амбітна команда з Хмельниччини в турнірній таблиці опустилася з першої на сьому позицію й залишилася без свого наставника. Остап Маркевич лише в літнє міжсезоння підписав угоду з «Агробізнесом», проте навіть до кінця сезону допрацювати не зміг.
 
«Не згоден iз тим, що керівництво «Агробізнесу» втручалося в роботу тренерського штабу. Тому й написав заяву на звільнення», — заявив Маркевич. За словами 41-річного спеціаліста, котрий, до слова, є старшим сином Мирона Маркевича, підписуючи угоду з волочиським клубом, він обговорював iз його керівництвом свою незалежність на тренерському містку. Проте, як відзначив після відставки Остап, незадоволений останніми результатами команди президент клубу заходив до роздягальні й розповідав хлопцям, як потрібно грати у футбол.
 
«Команда — це тонкий механізм, якому не потрібне стороннє втручання. Ми з хлопцями стали, як одна сім’я. І вони демонстрували непогану гру. Зрозуміло, що все ще було попереду: можна було боротися за високі місця й вихід до елітного дивізіону. Однак для цього потрібен час і позитивна робоча атмосфера», — наголосив Остап Маркевич.
 
Попри поразки в останніх матчах відставання «Агробізнесу» від лідера виглядає некритично — лише три пункти відділяє його від «Оболоні-Бровар». Загалом, повернутися до першої трійки можна доволі швидко. Утім опікуватися цим завданням у клубі з Волочиська буде вже інший наставник, хоча потіснити з лідируючих позицій «броварів», «Металіст-1925» та «Інгулець» буде доволі складно.
 
Усі вони вже не один сезон прицільно працюють над своїм поверненням до еліти. А розширене АУФ у нинішньому сезоні вікно можливостей для поповнення кількісного складу УПЛ — хороша нагода для реалізації цього завдання. До слова, в минулому турі в поєдинку стратегічного значення «Інгулець» завдав лідеру турніру — «Оболоні» — першої поразки в сезоні, не дозволивши команді Сергія Ковальця збільшити відрив від переслідувачів. 

ТАБЛО

Перша ліга. 12-й тур. «Агробізнес» — «Прикарпаття» — 1:2, «Черкащина» — «Авангард» — 1:2, «Гірник-Спорт» — «Минай» — 1:0, «Балкани» — «Чорноморець» — 1:1, «Металург» — «Волинь» — 1:3, «Металіст-1925» — «Миколаїв» — 0:0.
Лідери: «Оболонь-Бровар» — 25, «Металіст-1925», «Інгулець» — 24, «Рух» — 23 (11 матчів), «Минай», «Авангард» — 23, «Агробізнес» — 22.
Бомбардир: Січінава («Інгулець») — 8.