Олександру Усика екстрено шукають нового суперника для його дебютного бою в «супертяжах»

09.10.2019
Олександру Усика екстрено шукають нового суперника для його дебютного бою в «супертяжах»

Олександр Усик завершив підготовку до дебютного бою в «супертяжах», однак боксувати, схоже, доведеться проти іншого опонента. (Фото з сайта ua-football.com.)

Свій дебютний поєдинок у суперважкому дивізіоні Олександр Усик мав провести ще наприкінці травня, проте тоді його виходу в ринг завадила травма.
 
Загалом, дуелі українця з камерунцем Карлосом Такамом із нетерпінням чекали в світі професіонального боксу, адже передбачалося, що наступним боєм українського боксера на профі-ринзі повинен був стати титульний поєдинок проти Ентоні Джошуа за звання чемпіона світу. Однак вiдтодi в «супертяжах» сталося чимало суттєвих подій. 
 
Джошуа сенсаційно втратив свої чемпіонські пояси в протистоянні з Енді Руїсом і тепер готується до бою-реваншу, котрий, за планом, має відбутися 7 грудня в Саудівській Аравії. Ну а Усик і досі ніяк не може дебютувати в боксерській елітній лізі.
 
Відкладене протистояння Усика з Такамом так і не відбулося. Під загрозою зриву опинився й запланований на 12 жовтня бій Олександра з нідерландцем Тайроном Спонгом. За кілька днів до їхнього побачення, котре малося відбутися в Чикаго, з’ясувалося, що Спонг провалив допінг-тест.
 
«Добровільна атидопінгова асоціація повідомила нам, що з тестами Спонга не все добре, — заявив один зі співпромоутерів Усика британець Еді Хірн. — Тож ми шукаємо іншого суперника. Варіанти у нас є».
 
При цьому сам Тайрон категорично заперечує будь-яку можливість вживання допінгу, наголошуючи, що вся ця історія — спроба усунути його від бою.
 
«Це підстава. Я не застосовував жодних препаратів, про які йдеться у звіті VADA. Тому я по_просив про дослідження допінг-проби зразка «В» у незалежній лабораторії. А тестування, яке проводилося минулого тижня на запит iз боку Боксерської комісії штату Іллінойс, показало, що я чистий боєць», — наголосив Спонг.
 
Водночас у команді Усика підтверджують, що й справді займаються пошуком нового суперника, оскільки про проблемні аналізи Спонга знали раніше. «Як тільки ми отримали інформацію про сумнівний характер допінг-результатів нідерландського суперника, ми швидко провели попередні консультації з кількома опонентами стосовно можливої заміни», — заявив промоутер українського боксера Олександр Красюк.
 
Вочевидь, промоутери Усика зроблять усе можливе, аби його дебют у «супертяжах» 12 жовтня таки відбувся. Інша річ, що у суперника колишнього абсолютного чемпіона у важкій вазі практично не буде часу для цілеспрямованої підготовки до суботнього бою. 
 
Хоча, приміром, Володимир Хрюнов — промоутер 42-річного російського боксера Олександра Устинова — заявив, що його підопічний нині перебуває в прекрасній фізичній формі і готовий створити Усику неприємності.
 
Сам Олександр у поті чола працював у своєму тренувальному таборі й за тиждень до прогнозованого виходу в ринг менеджер українця Егіс Клімас повідомив, що підготовка офіційно завершена, й подякував усім, хто працював над тим, аби «Добрий Кіт» (читай — Усик) став монстром. 
 
Утім вибір суперника — це цілковита прерогатива команди дебютанта суперважкого дивізіону, в якій, без сумніву, не зацікавлені у створенні для свого іменитого протеже проблем.