Чинний чемпіон «Донбас» у стартовому матчі нового чемпіонату програв віцечемпіону з Херсона

18.09.2019
Чинний чемпіон «Донбас» у стартовому матчі нового чемпіонату програв віцечемпіону з Херсона

Чинний чемпіон країни — «Донбас» — у стартовому матчі нового чемпіонату країни програв віцечемпіону з Херсона. (Фото з сайта uhl.ua.)

Знаючи стан зимового спорту в Україні, дивуватися, що перед стартом нового сезону у вітчизняному хокейному господарстві виникли проблеми, думається, не варто.
Іще за кілька тижнів до першого вкидання шайби Федерація хокею України та Українська хокейна ліга ніяк не могли залагодити організаційні непорозуміння. Практично до останнього розглядався варіант, що організатором чемпіонату країни знову буде ФХУ, хоча й самі клуби, й УХЛ, котра останні три сезони відповідала за всі оргпитання, не бажали кардинальних змін.
Зрештою, за три дні до старту нового ЧУ, зібравши велику пресконференцію, генеральний директор УХЛ Сергій Варламов із полегшенням заявив, що ліга досягла домовленостей з ФХУ, яка передала їй права на проведення чемпіонату на наступні три роки. До того ж гендир УХЛ наголосив, що з нинішнього сезону в українському хокеї планується проведення матчу всіх зірок та, за прикладом НХЛ, «зимової класики» під відкритим небом на футбольному стадіоні.
Водночас стартовий поєдинок УХЛ-2019/2020 відбувся на ковзанці «Альтаїр» у Дружківці, де кілька останніх сезонів свої матчі проводить флагман вітчизняного хокею та чинний чемпіон країни — «Донбас». За традицією, в першому матчі нового сезону зійшлися дві найкращі команди попереднього розіграшу — «Донбас» та «Дніпро». 
Вочевидь херсонській команді добре запам’яталася її невдача в «золотій» серії, тож ні підтримка рідних стін, ні чемпіонський статус не допоміг донецькому колективу продовжити переможну серію. І нехай основний час стартового поєдинку завершився внічию, в «овертаймі» «дніпряни» все ж повернули невеличкий боржок своєму принциповому опоненту (5:4), продемонструвавши таким чином готовність і надалі конкурувати за чільну позицію в українському хокеї.
«Цей успіх додасть нам упевненості. Перемога над командою хорошого рівня завжди додає сил», — зазначив головний тренер «Дніпра» Дмитро Підгурський.
При цьому очільник «Донбасу» Сергій Вітер визнав, що в програному матчі його підопічні діяли дещо самовпевнено. «Звісно, програвати прикро, але це нормально — вчасно отримати на горіхи потрібно було. Це корисно для подальшої підготовки», — відзначив наставник донецької команди, котра в жовтні розпочне боротьбу за Континентальний кубок.
Аби нарешті подолати груповий етап другого раунду КК, донеччани зголосилися бути його господарями. Щоправда, проводити свої домашні матчі на євроарені «Донбас» буде не в Дружківці, а значно далі від зони бойових дій — в Броварах, що під Києвом. 
Донедавна тут були прописані «Крижані вовки», однак з минулого сезону вони представляють столицю. Після зміни місця проживання у «вовків», які раніше виступали в ролі аутсайдерів, схоже, дещо змінилася й кваліфікація. Принаймні в матчі першого туру вони впевнено здобули три очки, розгромивши харківське «Динамо» — 6:2. Водночас найбільший рахунок першого туру було зафіксовано в матчі між «Кременчуком» та «Білим барсом» — 6:0.. n\