«Прихильники сімейних цінностей» у масках-черепах влаштували розбійний шабаш після «ХарківПрайду»

17.09.2019
«Прихильники сімейних цінностей» у масках-черепах влаштували розбійний шабаш після «ХарківПрайду»

Поліція приборкує «прихильників моралі». (Фото з сайта rbc.ua.)

Після «ХарківПрайду» правоохоронці затримали майже 20 осіб, відкрили два кримінальні провадження й оформили адмінпротокол.
 
 
В усіх випадках фігурують так звані «прихильники сімейних цінностей», які не пройшли випробування рівністю з ходою поборників ЛГБТ-товариств. 
 
 
На початку ходи опоненти досить мирно вживалися в межах одного майдану, оскільки між ними вишикувалася довга шеренга поліцейських.
 
 
Але тільки-но «прайдівці» рушили вперед, їм під ноги кинулися дві опонентки й полетіли заготовлені раніше яйця.
 
Втім інцидент вдалося владнати і хода пройшла відносно спокійно. По завершенні акції учасників маршу правоохоронці провели до метро й всадили до автобусів.
 
Але невелика група сміливців, що лишилася на вулиці, була враз атакована молодиками, які зараховують себе до числа правих радикалів.
 
Вони кидали в своїх опонентів каміння і жорстоко били, а в бік поліцейських, що прийшли на виручку, розпилили слізогінний газ. У результаті два правоохоронці отримали серйозні опіки очей. 
 
Загалом «прихильники сімейних цінностей» мали досить нетрадиційний вигляд. Чимало молодих людей були вдягнуті у чорну форму й прикрили обличчя білими масками у вигляді черепа.
 
Серед них особливо вирізнялися священники — радикали московського православ’я, а також фанатично налаштовані релігійні жінки, які ходили майданом з іконами й накладали на всіх анафему.
 
Свідки цих подій назвали у соціальних мережах і прізвища кількох представників проросійських товариств, що відкрито діяли у Харкові до війни, а тепер, схоже, знову вийшли з підпілля. «Антипрайдівці» зізналися, що вже шостий рік поспіль їздять по всіх регіонах і борються з «парадами геїв».
 
До речі, серед учасників обох маршів були представники з різних областей країни, а серед затриманих є і хлопець, що родом з Івано-Франківщини. 
 
Загалом у «ХарківПрайді» брало участь близько двох тисяч осіб. Радикалів прийшло значно менше, але для кількох із них ця сумнівна активність завершиться досить плачевно. Як повідомили правоохоронці, «поборники моралі», які розпилили газ і гуртом жорстоко побили хлопця у саду Шевченка, можуть бути засуджені до 5 років позбавлення або обмеження волі.