Проблемне знайомство: «Динамо» не може виграти вже в шостому офіційному матчі поспіль

17.09.2019
Проблемне знайомство: «Динамо» не може виграти вже в шостому офіційному матчі поспіль

У третьому матчі під керівництвом Олексія Михайличенка «Динамо» програло «Десні». (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Одним із головних аргументів на користь призначення Олексія Михайличенка головним тренером «Динамо» було його добре знайомство з наявними в таборі «біло-синіх» футболістів.
 
 
З огляду ж на чемпіонські амбіції «біло-синіх» часу на розкачку для нового тренерського штабу не передбачалося.
 
 
Проте наявний у Олексія Михайличенка кадровий «бекграунд» аж ніяк не допоміг йому продуктивно розпочати свою роботу на чолі головної динамівської команди.
 
 
Після двох поспіль нічиїх у третьому матчі під керівництвом нового наставника «Динамо» зазнало поразки, ще надійніше мінімізувавши свої шанси на чемпіонство.
 
«Якщо в перших двох матчах (проти «Олімпіка» та «Зорі») можна казати, що відбувалося моє знайомство з командою, то в грі з «Десною» кілька помилок перекреслили великий обсяг роботи, виконаної останнім часом», — сказав після сенсаційної поразки чернігівському колективу (1:2) Михайличенко.
 
Як видно з результатів, знайомство Олексія Олександровича та його помічників — Вадима Євтушенка та Сергія Федорова — з командою проходить доволі складно.
 
Про певні тертя свідчить й інсайдерська інформація про те, що після поєдинку з «Зорею» в роздягальні «Динамо» виникла серйозна суперечка між тренером та гравцями, котрі, начебто, висловили новому наставнику незгоду з його системою підготовки.
 
Подейкують, що в порівнянні з Олександром Хацкевичем Олексій Михайличенко відчутно збільшив фізичні навантаження для гравців.
 
А ті вочевидь виявилися не готовими до такого розвитку подій. Після сьомого туру, в якому лідер чемпіонату — «Шахтар» — в захопливому поєдинку переграв «Зорю», програючи по ходу гри 0:2, відставання «Динамо» від головного конкурента збільшилося до 13 очок, при цьому самі динамівці в проміжному протоколі посідають незвично низьке шосте місце.
 
Після удару динамівця Карлоса Де Пени воротар «Десни» Євген Паст 
зупинив м’яч уже за лінією воріт.
 
Цікаво, що першій в історії поразці «біло-синіх» «Десні» посприяло помилкове рішення судді матчу Віктора Копієвського не зарахувати взяття воріт чернігівської команди після удару уругвайського легіонера динамівців Карлоса Де Пени.
 
Обставини, в яких опинилася суддівська бригада, були не з легких — момент, коли м’яч повністю перетнув лінію воріт, можна було розгледіти лише на якісному «стоп-кадрі».
 
Так само відеоповтори дозволили розібратися в обставинах надзвичайної події, котра трапилася під час поєдинку «Шахтар» — «Зоря», коли після незначного контакту з суперником капітан «гірників» упав на землю й почав битися в конвульсіях.
 
«Ми спочатку на тренерській лаві й самі не зрозуміли, що сталося. Але з’ясувалося, що він отримав неприємний удар (коліном у голову) від свого партнера Ісмаїлі», — в таборі донецького клубу пояснили, яким чином Тайсон отримав струс головного мозку.
 
Зрештою, дограючи непростий матч із луганським клубом і без свого капітана, «гірникам» вдалося продовжити до семи матчів свою переможну серію в чемпіонаті.
 
При цьому найближчий переслідувач «Шахтаря» — «Десна» — відстає від чинного чемпіона на сім балів.
 
Що сказати, перед стартом чергової «лігочемпіонської» кампанії, розпочинаючи виступи, так би мовити, на два фронти, «гірники» забезпечили собі в ПЛ хороший «гандикап»... 
 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. 7-й тур. «Олександрія» — «Дніпро-1» — 2:0, «Карпати» — «Ворскла» — 2:1, «Шахтар» — «Зоря» — 4:3, «Маріуполь» — «Олімпік» — 1:1, «Динамо» — «Десна» — 1:2, «Колос» — «Львів» — 1:0.
Турнірне становище: «Шахтар» — 21, «Десна» — 14, «Олександрія» — 12, «Зоря» — 11, «Колос» — 10, «Динамо», «Маріуполь» — 8 (6 матчів), «Карпати», «Дніпро-1» — 8, «Ворскла» — 7, «Львів» — 6, «Олімпік» — 2.
Бомбардир: Мораес («Шахтар») — 7.