Василю Ломаченку залишився лише один пояс до титулу абсолютного чемпіона у легкій вазі

03.09.2019
Василю Ломаченку залишився лише один пояс до титулу абсолютного чемпіона у легкій вазі

Перемігши у 12-раундовому марафоні британця Кемпбелла, Василь Ломаченко здобув свій третій чемпіонський титул у легкій вазі. (Фото з сайта unian.net.)

Слідом за Олександром Усиком, котрий зібрав повний комплект чемпіонських поясів у важкому дивізіоні, до титулу абсолютного чемпіона рухається й інший український боксер — Василь Ломаченко.
 
 
Минулого «уїк-енду» в Лондоні до своєї колекції з поясів WBA та WBO у легкій вазі він додав вакантний титул чемпіона світу WBС, здобутий у непростому протистоянні з британцем Люком Кемпбеллом.
 
 
Тепер для абсолютної комплектації Василеві не вистачає чемпіонської відзнаки Міжнародної боксерської федерації (IBF), котра наразі належить Ричарду Коммі з Гани. 
 
Щойно під куполом «О2-Арени» Ломаченко відсвяткував перемогу над Кемпбеллом, він одразу заявив про бажання зустрітися з володарем поясу IBF. Утім визнав, що швидко домовитися про цей принциповий поєдинок його команді навряд чи вдасться.
 
Зрештою, після виснажливого 12-раундового протистояння з британцем українському чемпіонові обов’язково знадобиться відпочинок.
 
Тож, вочевидь, його наступний поєдинок матиме статус добровільного захисту, де його опонентом буде хтось з дуже скромних претендентів.
 
Водночас Кемпбелл виявився міцним горішком, хоча, на думку експертів, Ломаченко мав би його перемогти «однією лівою». Утім достроково завершити бій, відправивши в нокаут олімпійського чемпіона Лондона-2012, Ломаченку не вдалося.
 
Однак у своєму рішенні судді були одноголосні: 119:109, 117:111 та 118:109 — на користь українського бійця, котрому, до слова, в 11-му раунді вдалося таки відправити суперника в нокдаун.
 
«У Кемпбелла хороший аматорський досвід. Він дуже розумний та технічний боєць, з великим зростом та розмахом рук. Тож мені було дуже складно пристосуватися до нього», — розповів про складнощі бою Ломаченко.
 
Одразу після дуелі Кемпбелл заявив, що суддівські записки — повна нісенітниця, адже вони не відображають об’єктивної реальності.
 
Водночас «секунданти» британського боксера, котрому, слід визнати, все ж добряче дісталося від «Лома», вирішили відправити свого протеже на профілактичний огляд до одного з місцевих госпіталів, аби упевнитись у тому, що під час бою Люк не зазнав важких травм.