«Динамо» зазнало поразки у п'ятому матчі поспіль

03.09.2019
«Динамо» зазнало поразки у п'ятому матчі поспіль

Як і в минулому сезоні, форвард «гірників» Мораес активно взявся за виконання своїх бомбардирських обов’язків. (Фото з сайта upl.ua.)

Перерва в національних чемпіонатах на вересневі матчі збірних — можливість оцінити результати старту у вітчизняній прем’єр-лізі.
 
 
А тут і без глибокого аналізу видно, що після шести зіграних турів чинний чемпіон країни — «Шахтар» — серйозно відірвався від конкурентів, неочікувано швидко здобувши фору, котрої сповна може вистачити для легкого захисту титулу.
 
 
Інша несподіванка перших ігрових місяців ЧУ-2019/2020 — відсутність у призовій трійці київського «Динамо», котре після зміни наставника ніяк не може спіймати переможну хвилю. Під орудою Олексія Михайличенка динамівці вдруге поспіль зіграли внічию, загалом же без перемог (включно з єврокубками) «біло-сині» обходяться в п’яти останніх матчах.
 
Як зізнався новий керманич «Динамо», після низки невдалих матчів над його підопічними тяжіла додаткова відповідальність за результат. Досягти ж «перемоги за будь-яку ціну» в поєдинку шостого туру проти «Зорі» столичним футболістам не вдалося, хоча вони й володіли форою в два м’ячі.
 
«Отримавши перевагу, ми не змогли зберегти організованість в командних діях і дозволили супернику відчути гру та впевненість у своїх силах. Тому такий і результат», — відзначив Олексій Михайличенко.
 
І це при тому, що до гри з «Динамо» «Зоря» підійшла після напруженого ігрового «ралі», в якому, на жаль, не змогла подолати кваліфікаційний відбір до групового раунду Ліги Європи.
 
«Матч проти «Динамо» — це випробування для будь-якої української команди, а надто для «Зорі» — команди, яка перебуває в становленні та перебудові, нещодавно вилетіла з єврокубків, а в особистих протистояннях з киянами не може виграти вісім матчів.
 
Здобути нічию за обставин, які складалися проти тебе, — почесно», — заявили в УПЛ, назвавши очільника «Зорі» Віктора Скрипника кращим тренером шостого туру.
 
Попри напружений ігровий графік наставник луганської команди жалкує, що в чемпіонаті виникає тривала перерва. «Хотілося, аби все йшло по накатаній — тренування, ігри.
 
Але хлопці заслужили на невеличкий відпочинок, після чого зберемося й розпочнемо роботу над помилками. Будемо покращувати стандарти, культуру пасу», — наголосив Скрипник.
 
Широке поле для діяльності під час двотижневої паузи буде й у нового очільника «Шахтаря» Луїша Каштру. Попри те, що в шести перших матчах ЧУ «гірники» здобули 100-відсотковий результат, надалі, ймовірно, донецькому гранду доведеться грати без свого лідера — Тайсона. 
 
Гру минулого туру проти «Олімпіка», не виключено, бразильський капітан донеччан пропускав через конфлікт з керівництвом клубу, котре не погодилося його відпустити до «Роми».
 
Утім, подейкують, що в останній день літнього трансферного вікна Тайсон може стати гравцем іншого клубу італійської Серії А — «Мілану».
 
При цьому на заміну 31-річному чарівнику м’яча «Шахтар» може підписати гравця національної збірної України Євгена Коноплянку, котрому так і не вдалося перейти з «Шальке» до «Бешикташу».
 
Водночас своїх земляків із «Олімпіка», котрі в позаминулому турі відібрали очки у «Динамо», «гірники» і без Тайсона поставили на місце, нагадавши їм про їхній аутсайдерський статус. 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. 6-й тур.
«Десна» — «Карпати» — 0:0, «Ворскла» — «Олександрія» — 0:1 (Шастал, 24), «Дніпро-1» — «Колос» — 2:1 (Назаренко, 58; Когут, 90+3 — Волков, 17), «Львів» — «Маріуполь» — 0:1 (Вакула, 62), «Олімпік» — «Шахтар» — 0:4 (Мораес, 14, 81; Соломон, 45; Марлос, 60), «Зоря» — «Динамо» — 2:2 (Громов, 42; Абу, 82 — Родрігес, 18; Де Пена, 36).
Турнірне становище: «Шахтар» — 18, «Десна», «Зоря» — 11, «Олександрія» — 9, «Динамо» — 8 (5 матчів), «Дніпро-1» — 8, «Ворскла», «Колос» — 7, «Маріуполь» — 7 (5), « «Львів» — 6, Карпати» — 5, «Олімпік» — 1.
Бомбардир: Мораес («Шахтар») — 5.