Не той початок: «Динамо» з новим тренером дозволило здобути перші очки найгіршій команді ЧУ

28.08.2019
Не той початок: «Динамо» з новим тренером дозволило здобути перші очки найгіршій команді ЧУ

У першому матчі Олексія Михайличенка на посту головного тренера «Динамо» його підопічні не змогли переграти останню команду першості. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Минуло лише п’ять турів після старту нового чемпіонату країни, а перевага донецького «Шахтаря» над найближчими переслідувачами вже становить п’ять очок. При цьому свого головного конкурента в боротьбі за «золото» — «Динамо» — «гірники» випереджають на вісім очок, щоправда, «біло-сині» мають одну гру в запасі. Через напружений єврокубковий графік динамівці та «Маріуполь» домовилися перенести свою дуель четвертого туру з серпня на вересень. Водночас побачення приазовців зі своїми іменитими земляками, котрі впевнено взялися за захист чемпіонського титулу, відбулося за розкладом і завершилося розгромом маріупольського клубу. Мало хто сподівався, що підопічні Олександра Бабича зможуть відібрати очки у гранда, проте три швидко пропущені м’ячі в перші 15 хвилин матчу здивували багатьох.
 
«Завданням номер один на матч було саме впродовж стартових хвилин не пропустити. Однак завдяки індивідуальній майстерності своїх виконавців «Шахтар» розкрив наш захист. Утім сильно засмучуватися не варто, адже попереду ще довга турнірна дистанція», — наголосив Бабич. Обтяжений кваліфікацією Ліги Європи, в дебюті ЧУ-2019/2020 «Маріуполь» — четвертий колектив попереднього розіграшу — здобув лише чотири залікові пункти й разом з «Карпатами» та «Олімпіком» отаборився в аутсайдерській зоні. До слова, останній в минулому турі розжився першими заліковими балами. І, що цікаво, одне очко «олімпійці» вибороли у столичних динамівців, зіпсувавши таким чином дебют Олексія Михайличенка на посту головного тренера «біло-синіх».
 
«Звісно, є розчарування від результату, адже мені не так хотілося провести свій перший матч. Щодо самої гри, то перший тайм ми провели не так, як планували: не було швидкості, динаміки, які хотілося бачити. Насичену оборону «Олімпіка» ми проходили з великими труднощами, майже не загрожуючи воротам суперника», — новий очільник «Динамо» пояснив проблемні моменти нічийного матчу.
 
Маючи труднощі з подоланням захисних редутів «олімпійців», зрештою, футболісти «Динамо» пропустили першими, після чого заледве змогли відігратися, хоча й мали після перер­ви значно більше голевих нагод, ніж у першому таймі.
 
Загалом, після призначення на зміну Хацкевичу Олексія Михайличенка футбольні експерти закликали динамівських шанувальників запастися терпінням, оскільки новому «коучу», нехай і добре знайомому з кадровим потенціалом нинішнього «Динамо», доведеться, по суті, наново будувати колектив.
 
У грі проти «Олімпіка», котрий на поєдинок проти «біло-синіх» вивів новий наставник — екс-гравець «Динамо», хорват Горан Саблич, Михайличенко дещо здивував своїм кадровим вибором, утім спроба активізувати придбаних, але мало задіяних своїм попередником у грі новачків — цілком зрозуміле рішення. Інша справа, що їхнього потенціалу замало, аби забезпечити «Динамо» стрімкий прогрес. Хай там як, а Михайличенко наголошує, що перед його колективом стоїть чітке завдання — виграш чемпіонату країни та вихід до групового раунду Ліги чемпіонів. Поки ж динамівці разом з «Олександрією», яка, до слова, вельми скромно (шість очок у п’яти матчах) стартувала в ЧУ, очікують свого старту на груповому етапі Ліги Європи. А от єврокубкова осінь «Зорі» — під питанням. Після гостьової поразки іспанському «Еспаньйолу» (1:3) подолати заключний етап кваліфікації ЛЄ команді Віктора Скрипника буде дуже складно. Водночас на внутрішній арені луганський клуб виглядає вельми пристойно й, не виключено, що зможе поборотися в турнірній таблиці за високі місця, котрі в наступному сезоні полегшать єврокубкову кваліфікацію. 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. 5-й тур. «Колос» — «Ворскла» — 0:3, «Олександрія» — «Десна» — 0:3, «Динамо» — «Олімпік» — 1:1, «Карпати» — «Зоря» — 0:1, «Шахтар» — «Маріуполь» — 5:1, «Дніпро-1» — «Львів» — 2:3.
Турнірне становище: «Шахтар» — 15, «Десна», «Зоря» — 10, «Ворскла» — 7, «Динамо» — 7 (4 матчі), «Колос» — 7, «Львів», «Олександрія» — 6, «Дніпро-1» — 5, «Маріуполь» — 4 (4), «Карпати» — 4, «Олімпік» — 1.