«Динамо» зазнало поразки від «Брюгге» у матчі за місце у кваліфікаційному «плей-оф» Суперліги

09.08.2019
«Динамо» зазнало поразки від «Брюгге» у матчі за місце у кваліфікаційному «плей-оф» Суперліги

У Брюгге динамівці не змогли вразити ворота конкурента за місце у кваліфікаційному «плей-оф» Суперліги. (Фото з сайта fcdynamo.kiev.ua.)

Якось від самого початку в колі динамівських уболівальників панував неприхований песимізм щодо успішного проходження їхньою командою кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів.
 
 
Мовляв, із жеребом, який у суперники по третьому раунду відбору послав бельгійський «Брюгге», команді не пощастило.
 
 
І шансів на проходження бельгійського віце-чемпіона у підопічних Олександра Хацкевича не так уже й багато. Коли ж столичні футболісти програли в Бельгії — 0:1, оптимізму, звісно ж, це не додало.
 
Неймовірно низька продуктивність в атаці, де «біло-сині» спромоглися на один прицільний удар по воротах кіпера «Брюгге» Сімона Міньйоле, зароблене на рівному місці доленосне для підсумкового результату поєдинку пенальті новачком «Динамо» Олександром Караваєвим — слабке підґрунтя для успішного проходження бельгійського бар’єра.
 
Водночас у Бельгії не поспішають радіти, адже розуміють, що команда Філіпа Клеманна виграла лише першу частину двораундового протистояння. «Шанси залишаються 50 на 50», — наголошують бельгійські ЗМІ.
 
Про те, що далеко ще нічого не втрачено, кажуть і в «Динамо», хоча для виходу в «плей-оф» кваліфікації Суперліги команді Хацкевича в повторному матчі з «Брюгге» доведеться показати зовсім інший рівень гри, ніж у Бельгії.
 
«Нам слід бути сильними й за підтримки наших уболівальників зіграти якомога краще. Ми переконані, що зможемо зробити «камбек» у Києві», — заявив уругвайський новачок «біло-синіх» Карлос Де Пена.
 
Разом з іншим новим придбанням столичного клубу — гравцем збірної Люксембургу Жерсоном Родрігесом — вони непогано оживили гру киян у Брюгге, однак не змогли реалізувати свої нагоди для взяття воріт.
 
«Тренер випустив мене на поле, аби побачити мої можливості. На жаль, я втратив кілька шансів: далося взнаки певне хвилювання. Але попереду матч-відповідь і ми виправимо ситуацію», — відзначив Родрігес.
 
Щоправда, перед київським побаченням з «Брюгге» (13 серпня) на «Динамо» в суботу чекає принципове побачення на НСК «Олімпійський» з основним конкурентом за національне «золото» — «Шахтарем».
 
Традиційно  поєдинок піді­грівається ззовні провокаційними новинами, на кшталт тієї, що колишній наставник «гірників» румун Мірча Луческу отримав пропозицію очолити київське «Динамо».
 
Про таке, начебто, 74-річний спеціаліст заявив румунському виданню Gazeta Sporturilor.
 
У повідомленні йдеться про те, що екс-наставник «Шахтаря» прибуде до Києва на українське «класико», після котрого й має визначитися з відповіддю на пропозицію.
 
Без сумніву, подібна новина, якою б «смаженою» вона не була, для обох команд матиме стимулюючий влпив — розгарячить одних і підбадьорить інших.
 
Одне лише питання, чи вистачить у динамівців сил на максимальну викладку в двох найближчих матчах, які матимуть для них, особливо для їхнього головного тренера Олександра Хацкевича, доленосне значення. 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Третій кваліфікаційний раунд. Перша гра. «Брюгге» (Бельгія) — «Динамо» (Україна) — 1:0 (Ванакен, 37 (пен.).